Hellenic Responsible Business Awards 2021: Με αναπτυξιακό όχημα την εταιρική υπευθυνότητα, για την Έλλαδα του «εμείς»!

Τις αξίες της εταιρικής υπευθυνότητας, αλλά και τις δεσμεύσεις των εταιρειών με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη επιβράβευσε, για 6η συνεχή χρονιά φέτος, ο θεσμός των Hellenic Responsible Business Awards 2021. Οι νικητές της βραδιάς συμφώνησαν ότι, όλοι μαζί, οφείλουν να αναλάβουν υπεύθυνη δράση με στόχο τον άνθρωπο, την κοινωνία και τον πλανήτη.

Σύμφυτη της υπόστασής τους αποδείχθηκε ότι είναι η υπευθυνότητα για τις εταιρείες, τις οποίες ανέδειξε ο θεσμός των Hellenic Responsible Business Awards 2021, τα οποία διοργάνωσε, για 6η συνεχή χρονιά, η Boussias, σε παραγωγή και επικοινωνία της Paturn Communication & Consulting. Μέσα από τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες τους, οι συμμετέχουσες εταιρείες υπογράμμισαν, για μια ακόμη φορά, τη δέσμευσή τους για το κοινό καλό και το βιώσιμο μέλλον, κάνοντας σαφές ότι η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα αποτελεί ή οφείλει να αποτελεί το αναπτυξιακό «όχημα» για την Ελλάδα του «εμείς».

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 1η Ιουλίου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του ΣΕΒ, καθώς και με ευρεία θεσμική τιμητική στήριξη.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ
Τη μεγάλη διάκριση της βραδιάς απέσπασαν 2 σημαντικές εταιρείες της ελληνικής αγοράς, οι οποίες αναδείχθηκαν αμφότερες CSR Corporate Brand της Χρονιάς, και, συγκεκριμένα, οι Lidl Hellas και Vodafone. Επιπλέον, τη διάκριση Ομάδα CSR της Χρονιάς απέσπασε η ΑΒ Βασιλόπουλος, ενώ Υπεύθυνος Ηγέτης αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Aldemar Resorts.

Παράλληλα, απονεμήθηκαν 2 Grand Awards, εκ των οποίων ένα στον ΟΠΑΠ, στην ενότητα «Πρότυπο Επένδυσης», και ένα στο Ίδρυμα Vodafone, στην ενότητα «Τεχνολογία για το κοινό καλό».

«Η υπευθυνότητα στο DNA των εταιρειών»
«Στοχεύουμε στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με όρους βιωσιμότητας και κοινωνικής ευθύνης, καθώς και σεβασμού και συνεργασίας των επιχειρήσεων με την κοινωνία», επεσήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, χαιρετίζοντας τα βραβεία. «Ο θεσμός των Hellenic Responsible Business Awards συμβάλλει στο να αναδειχθούν οι εταιρείες που αναπτύσσονται και επιτυγχάνουν με υπεύθυνο τρόπο, και, άρα, αποτελούν παράδειγμα για τις επιχειρήσεις που επιθυμούμε να ακολουθήσουν το ίδιο πρότυπο ανάπτυξης», πρόσθεσε.

«Στην κοινή προσπάθεια για σταθερή και μακροχρόνια πορεία ανάπτυξης, με οφέλη για ολόκληρη την κοινωνία, οι επιχειρήσεις έχουν τον πρώτο ρόλο», σημείωσε, στον χαιρετισμό της εκδήλωσης, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, Αλέξανδρος Χατζόπουλος. «Σε αυτήν τη διαδρομή, η έννοια της υπευθυνότητας ξεπερνά κατά πολύ την ανάγκη για συμμόρφωση με τη νομοθεσία ή την εκπλήρωση μιας ηθικής επιταγής. Γίνεται μέρος του DNA τους και κινητήρια δύναμη για την παραγωγή αξίας και ευημερίας, για όλους σήμερα, αλλά και για τις ερχόμενες γενιές», κατέληξε.

«ΕΚΕ για την αντιμετώπιση των προκλήσεων»
Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της 40μελούς Κριτικής Επιτροπής των βραβείων και Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ-Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, τόνισε πως: «Τα Hellenic Responsible Business Awards αποτελούν έναν ισχυρό θεσμό, ο οποίος αναδεικνύει τις επιχειρήσεις που θέτουν τις βάσεις για την εξάπλωση αξιών, όπως η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και η βιώσιμη ανάπτυξη σε ολόκληρη την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα. Υιοθετώντας έναν νέο κώδικα συμπεριφοράς και ένα νέο σύστημα αξιών, οι ελληνικές επιχειρήσεις θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα φλέγοντα θέματα που η πανδημία, η μετανάστευση, η κλιματική αλλαγή, η ψηφιακή εποχή και η αύξηση των ανισοτήτων έχουν δημιουργήσει».

Τιμητικές διακρίσεις σε 2 φορείς
Τα τιμητικά βραβεία της εκδήλωσης δόθηκαν, φέτος, σε 2 φορείς, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν στην πράξη το όραμα για τη μελλοντική Ελλάδα του «εμείς», αφού δημιουργούν το πλαίσιο για να συνδέσουν τους νέους με την επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα, βραβεύθηκε το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, βραβείο το οποίο παρέλαβε ο Νικόλαος Φίλιππας, Καθηγητής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Πειραιώς και Ιδρυτής του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού.

Επίσης, τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε στο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας, βραβείο το οποίο παρέλαβαν οι Γεώργιος Δουκίδης, Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και Κατερίνα Πραματάρη, Καθηγήτρια στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αντίστοιχα Ιδρυτή και Επικεφαλής του Θερινού Σχολείου Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα βραβεία που απονεμήθηκαν στους νικητές φιλοτεχνήθηκαν από τα παιδιά που μεγαλώνουν στα Παιδικά Χωριά SOS, με θέμα «Ελλάδα, 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση».

Η ευρεία θεσμική κάλυψη της διοργάνωσης
Τα βραβεία Hellenic Responsible Business Awards στηρίζουν οι ακόλουθοι φορείς: ΓΣΕΒΕΕ-Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς, ΕΑΣΕ-Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων, ΕΕΝΕ-Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών, ΕΒΕΘ-Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ΕΕΔΕΓΕ-Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, ΕΕΤ-Ελληνική Ένωση Τραπεζών, Endeavor Greece, Hellas Cert, Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη, Ίδρυμα Μποδοσάκη, ΞΕΕ-Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, ΣΒΕ-Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, ΣΕΚΕΕ-Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος και ΣΕΣΜΑ-Σύνδεσμος Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος. Επιστημονικοί Συνεργάτες υπήρξαν οι Εργαστήριο Βιοοικονομίας Κυκλικής Οικονομίας Βιώσιμης Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Diversity Charter Greece. Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν οι Ecoweek και Global Sustain και Χορηγός Φιλοξενίας το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Την πίστη τους στις αξίες της υπευθυνότητας και της ευημερίας της κοινωνίας και του πλανήτη δηλώνουν οι νικητές των Hellenic Responsible Business Awards 2021. Δεσμεύονται δε για περισσότερες πρωτοβουλίες στο μέλλον με γνώμονα το ευρύτερο καλό.

CSR CORPORATE BRAND ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

«ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»
«Τα τελευταία χρόνια επενδύουμε με συνέπεια σε υποδομές και διαδικασίες για την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της κοινωνίας. Είναι, επομένως, ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς, που μια προσπάθεια ενός χρόνου περίπου, με συνοδοιπόρους το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, το υπουργείο Περιβάλλοντος, την Crowdpolicy και τον Σωτήρη Δανέζη, επισφραγίζεται με το χρυσό βραβείο. Για εμάς, το SUP Free Hackathon είναι η αντίληψη της συλλογικής προσπάθειας σε όλα τα επίπεδα. Εξίσου σημαντική είναι και η χρυσή διάκριση για την παράσταση μουσικού θεάτρου “Τέσσερις Εποχές”, μια πρόκληση και, ταυτόχρονα, πρόσκληση ευαισθητοποίησης με πολιτισμικά χαρακτηριστικά για το μέλλον του πλανήτη. Όλα τα παραπάνω αντικατοπτρίζονται στην 3η και πολύ τιμητική διάκριση του CSR Corporate Brand της Χρονιάς. Αποδεικνύουμε, για ακόμη μια φορά, πως παραμένουμε πιστοί στις αξίες της “υπεύθυνης επιχειρηματικότητας”, με ήθος απέναντι στον τόπο, την κοινωνία, κάθε καταναλωτή και κάθε συνεργάτη».
Βασιλική Αδαμίδου, Ηead of Corporate Communications & Responsibility, Lidl Ελλάς

ΟΜΑΔΑ CSR ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕΝΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ»
«Ζήσαμε όλοι ένα διάστημα αλλαγών. Οι πελάτες μας άλλαξαν. Και μαζί τους και εμείς, στην ΑΒ Βασιλόπουλος. Γιατί πάντοτε τους ακούμε και προσαρμοζόμαστ, για να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες τους. Τις δικές τους, αλλά και της κοινωνίας, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας αποτελούμε και εμείς. Είμαστε εδώ για όλους και για καθέναν ξεχωριστά. Ακόμα και στις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας, στην ΑΒ, φροντίσαμε όσους μας φροντίζουν, όσους φροντίζουν να βρίσκουμε όλα όσα χρειαζόμαστε κάθε ημέρα, αλλά και όσους βρίσκονται στην “πρώτη γραμμή”, από την πρώτη στιγμή. Κι ενώ “κρατούσαμε αποστάσεις”, δημιουργήσαμε αφορμές, πήραμε πρωτοβουλίες και σχεδιάσαμε εθελοντικές δράσεις για να “έρθουμε πιο κοντά”, σε φορείς και συνανθρώπους μας, σε όλη την Ελλάδα. Γιατί στην ΑΒ αποδεικνύουμε καθημερινά στην πράξη τον σκοπό μας: να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων».
Αλεξία Μαχαίρα, Υπεύθυνη Εταιρικής Υπευθυνότητας & Εταιρικής Επικοινωνίας, ΑΒ Βασιλόπουλος

CSR CORPORATE BRAND ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

«ΟΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΣΟΤΙΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι που, για 3η συνεχή χρονιά, η Vodafone αναδείχθηκε CSR Corporate Brand της Χρονιάς. Βασική μας προτεραιότητα, μέσα από το έργο του Ιδρύματος Vodafone στην Ελλάδα, είναι η υλοποίηση προγραμμάτων προστιθέμενης αξίας τόσο για την ίδια την ελληνική κοινωνία, όσο και για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Πιστεύουμε ότι οι τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών μπορούν -με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο- να αποτελέσουν έναν δυναμικό σύμμαχο, για μια κοινωνία ισότιμη και προσβάσιμη από όλους. Οι φετινές διακρίσεις, λοιπόν, έρχονται να επισφραγίσουν τον σκοπό μας να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση καίριων κοινωνικών ζητημάτων, όπως η νεανική απασχόληση, η ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση και την υγεία, και μας ωθούν να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση, για ένα καλύτερο μέλλον για όλους».
Κατερίνα Σιπητάνου, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων, Vodafone Ελλάδας

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ»
«Ευχαριστώ πολύ την κριτική επιτροπή για την τιμή να με αναδείξει Ηγέτη της βιωσιμότητας. Είναι ευθύνη και όχι απλά αναγνώριση. Η στροφή του συνόλου της οικονομίας και της κοινωνικής πολιτικής της χώρας προς τη βιωσιμότητα και την κοινωνική ευθύνη, είναι επιβεβλημένη και μια πραγματικότητα, όπου όλοι μας πρέπει να αντεπεξέλθουμε και να αναλάβουμε δράση ο καθένας με την ευθύνη που του αναλογεί. Ξεκίνησα το ταξίδι μου στα μονοπάτια της Αειφορίας το 1997 και παραμένω στρατιώτης μιας σειράς μαχών που πρέπει να δοθούν για την οικονομία και την κοινωνία του μέλλοντος, γνωρίζοντας ότι η αρμονική τους σύμπραξη περνάει από την παραδοχή ότι όλα φθείρονται. Στην κούρσα προσχεδιασμένης απαρχαίωσης που έφερε η 3η Βιομηχανική Επανάσταση και μας ταλαιπωρεί και στην 4η, έχουμε απάντηση και είναι καιρός να τη δώσουμε. Φιλοδοξώ να είμαι και του χρόνου μαζί σας, όχι απαραίτητα από τη θέση του βραβευόμενου, αλλά σίγουρα από τη θέση του συνεισφέροντος».
Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, όμιλος Aldemar Resorts

Τις δικές τους επίμονες προσπάθειες να συμβάλλουν στην ποιότητα ζωής ευάλωτων, και όχι μόνο, ομάδων της ελληνικής κοινωνίας περιέγραψαν οι ΜΚΟ, οι οποίες απέσπασαν τις διακρίσεις ΜΚΟ της Χρονιάς και Best New Entry για το έργο τους. Κοινός παρονομαστής των δράσεών τους, η μέριμνα και η δημιουργία αξίας για όλους, καθως και η κινητοποίηση της κοινωνίας.

BEST NEW ENTRY

«ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΞΙΑΣ»
«Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, η Metro έχει ως βασικό πυλώνα της στρατηγικής της την υπεύθυνη συμπεριφορά και την επιστροφή αξίας στις τοπικές κοινωνίες, όπου δραστηριοποιείται. Σε μια περίοδο με πολλαπλές προκλήσεις, η εταιρική υπευθυνότητα της εταιρείας είναι πολυσχιδής και πολυεπίπεδη. Από την αρχή της πανδημίας, σχεδιάσαμε και υλοποιούμε μέχρι σήμερα την ομπρέλα δράσεων “Metro Covid-19 Response” για την προστασία των εργαζομένων, ενώ υποστηρίξαμε ουσιαστικά και την κοινωνία μέσω της συνεργασίας με την ΚΕΔΕ, διανέμοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, και μεταξύ άλλων δράσεων, υποστηρίξαμε ένα εθνικής σημασίας θέμα, όπως αυτό της υπογεννητικότητας στη χώρα, στηρίζοντας την Be Live, μια πρωτοβουλία που στο επίκεντρό της έχει την ελληνική οικογένεια».
Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενικής Διευθύντριας Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας, Metro AEBE

ΜΚΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

«ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ»
«Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που, για μια ακόμη χρονιά, η “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” βραβεύθηκε ως “ΜΚΟ της Χρονιάς” στην κατηγορία “Υγεία και Κοινωνική Πρόνοια” στον θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards. Τα τελευταία 11 χρόνια έχουμε ανακαινίσει και εξοπλίσει 84 παιδιατρικά τμήματα σε 75 νοσοκομεία και κέντρα υγείας στην Ελλάδα. Από το έργο μας έχουν επωφεληθεί πάνω από 1.310.000 παιδιά. Είναι ζωτικής σημασίας να υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός και ο κατάλληλος χώρος για την άμεση αντιμετώπιση των τραυματισμένων παιδιών».
Natasha Clive-Βρέκοσι, Πρόεδρος ΔΣ, Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»

BEST NEW ENTRY

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΑΞΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ»
«Το σωματείο Be Live δημιουργήθηκε από τους γυναικολόγους αναπαραγωγής Βασίλη Κελλάρη και Χάρη Χηνιάδη για να προσφέρει προοπτική σε υπογόνιμα ζευγάρια, τα οποία δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις δαπάνες εξωσωματικής γονιμοποίησης. Το ποσοστό επιτυχίας στη θεραπεία εξωσωματικής είναι 78% και έχουν γεννηθεί 18 παιδιά, ενώ επιπλέον ασθενείς είναι έγκυοι. Στα 2 χρόνια της, η Be Live έχει δώσει το “παρών” σε εκδηλώσεις και ημερίδες, δημιουργώντας αξία με το πολύτιμο έργο της και κινητοποιώντας επιχειρήσεις, οι οποίες πίστεψαν στο όραμα των δημιουργών της και τη στήριξαν με τις χορηγίες τους».
Βασίλης Κελλάρης & Χάρης Χηνιάδης, Γυναικολόγοι Αναπαραγωγής, Ιδρυτές, Be Live

ΜΚΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

«ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ»
«Η διάκριση του Σωματείου Ελίζα ως ΜΚΟ της Χρονιάς, στην κατηγορία “Παιδική Προστασία”, επιβραβεύει τις προσπάθειες ετών στον τομέα της πρόληψης της παιδικής κακοποίησης και του πρώιμου εντοπισμού κάθε μορφής βίας ή παραμέλησης των παιδιών. Η βράβευσή μας επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα για δράσεις που θα κινητοποιήσουν ολόκληρη την κοινωνία, θα ενημερώσουν σωστά για το τι είναι κακοποίηση και ποιες είναι οι επιπτώσεις της και θα αλλάξουν τον τρόπο, με τον οποίο σκεπτόμαστε και πράττουμε -μεμονωμένα, αλλά και ως κοινωνία- απέναντι στα παιδιά».
Μαρίνα Καρέλλα, Πρόεδρος, Σωματείο Ελίζα-Εταιρεία Κατά της Κακοποίησης Παιδιού

ΜΚΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

«ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΟΔΗΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ ΣΕ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΚΟΙΝΟ»
«Η διάκριση του autismap.gr στα Hellenic Responsible Business Awards μας δίνει την ευκαιρία να συστήσουμε τον πρώτο ψηφιακό οδηγό για τον αυτισμό στην Ελλάδα, σε ευρύτερο κοινό. Σκοπός μας είναι η υποστήριξη των δικαιωμάτων και της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους, η ενίσχυση της προσβασιμότητάς τους στις κατάλληλες δομές και υπηρεσίες, η καταπολέμηση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού. Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε, να χρησιμοποιήσετε και να υποστηρίξετε το autismap.gr».
Νικολέττα Μαυροειδή, Παθολόγος-Επιδημιολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη τμ. Επιστημονικής Τεκμηρίωσης & Εκπαίδευσης, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου

ΜΚΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ»
«Η διάκρισή μας ως ΜΚΟ της Χρονιάς, στην κατηγορία “Ενίσχυση Απασχόλησης” έρχεται όχι μόνο ως επιβράβευση των προσπαθειών και της προσήλωσής μας στον στόχο, εν μέσω μιας δύσκολης χρονιάς γεμάτη προκλήσεις, αλλά και ως κινητήριος δύναμη για διεύρυνση του κοινωνικού μας αποτυπώματος, στηρίζοντας εμπράκτως τα όνειρα των νέων μας για ένα καλύτερο αύριο της χώρας. Το βραβείο αυτό ανήκει στην ακούραστη ομάδα μας, καθώς και σε όσους πιστεύουν και στηρίζουν το όραμά μας για δημοκρατικοποίηση της ευκαιρίας εκπαίδευσης και απασχόλησης των νέων πτυχιούχων στην Ελλάδα».
Κατερίνα Κυπραίου, Senior Project Manager & Comms Lead, ReGeneration / Κωνσταντίνος Κίντζιος, Business Development Director, ReGeneration

Κοντά στον άνθρωπο και την κοινωνία, επιστρέφοντας αξία στις τοπικές κοινωνίες, όπου δραστηριοποιούνται, έχουν στόχο να βρίσκονται εταιρείες εξ αυτών που διακρίθηκαν στη διοργάνωση. Συμφώνησαν δε ότι η ενσωμάτωση της εταιρικής υπευθυνότητας αποτελεί μια πραγματικότητα, στο πλαίσιο της οποίας όλοι οφείλουν να αναλάβουν δράση.

GOLD – ENOTHTA: ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & SDGs

«ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ»
«Η ιστορία της Alpha Bank είναι συνυφασμένη με την Κοινωνική Συνεισφορά και τον Πολιτισμό, κοινούς παρανομαστές των δράσεων που διακρίθηκαν στα Hellenic Responsible Business Awards. Υποστηρίζουμε πολιτιστικές δράσεις και φορείς, ενώ σχεδιάζουμε προγράμματα Κοινωνικής Ευθύνης, με στόχο την προστασία, την ανάδειξη και την ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό, βασικά στοιχεία της αειφόρου ανάπτυξης του τόπου.

Μέσα από τις “Φθορές που πληγώνουν”, μια βέλτιστη πρακτική συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων, στοχεύουμε στην αποκατάσταση γλυπτών και μνημείων, συνδυάζοντας την κοινωνική προσφορά, τη βιωσιμότητα και την αστική ανθεκτικότητα. Παράλληλα, στη δράση “Σινεμά για όλους”, συνεργαζόμαστε με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, έχοντας διευκολύνει την πρόσβαση στον κινηματογράφο περισσότερων από 10.000 ατόμων με προβλήματα όρασης, ακοής ή κινητικότητας, που βιώνουν τον αποκλεισμό στην καθημερινότητά τους λόγω ελλιπών υποδομών και προσβάσιμου περιεχομένου».
Ρούλη Χριστοπούλου, Επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης & Βιώσιμης Ανάπτυξης, Alpha Bank

GOLD – ENOTHTA: ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & SDGs

«Η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ»
«Η υπευθυνότητα για τον όμιλο φαρμακευτικών επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) είναι φιλοσοφία και στάση ζωής. Η στήριξη σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες, η ενθάρρυνση και ενίσχυση της νέας γενιάς επιστημόνων, οι δράσεις που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, στην πράσινη οικονομία, στη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη, καθώς και στην ανταπόκριση στην πανδημία, με δωρεές αντισηπτικών στο ΕΣΥ, αλλά και στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της στρατηγικής του ΟΦΕΤ για την εταιρική κοινωνική υπευθυνότητα.

Αυτό το πλέγμα ενεργειών συνέβαλε στη δημιουργία σχεδίων έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση, με οδηγίες προφύλαξης, από την πανδημία, καθώς και για διαχείριση ύποπτου κρούσματος από τον κορωνοϊό, με το μότο “Δεν φοβόμαστε, προστατευόμαστε-Στην πανδημία και σε κάθε έκτακτη κρίση, απαντάμε με οργάνωση και γνώση”, οδηγώντας στη βράβευση του ομίλου στα Responsible Business Awards 2021 με 1 Gold και 2 Silver βραβεία, για τα οποία είμαστε ιδιαιτέρως περήφανοι».
Λιόκαλου Μαρία, Διευθύντρια Διαχείρισης Ποιότητας, Περιβάλλοντος, Υγείας & Ασφάλειας, όμιλος ΟΦΕΤ

GOLD – ΕΝΟΤΗΤΕΣ: PURPOSE / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ

«ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ»
«Τα δύο Χρυσά βραβεία στις κατηγορίες “Purpose” και “Προσβασιμότητα” αποτελούν μια ώθηση για να συνεχίσουμε το ταξίδι που ξεκινήσαμε πριν έναν χρόνο, στην εκκίνηση του προγράμματος “Τεχνολογία χωρίς εμπόδια”. Στόχος να μεγιστοποιήσουμε την προσβασιμότητα στην τεχνολογία, από άτομα με αναπηρία. Τεχνολογία που θα συναντήσουν τόσο στον φυσικό, όσο και στον ψηφιακό κόσμο, στα σημεία αλληλεπίδρασης μαζί μας και, κυρίως, στα σύγχρονα χαρακτηριστικά των συσκευών.

Έντεκα καταστήματα του δικτύου μας είναι αναγνωρισμένα ως προσβάσιμα για άτομα με κινητική αναπηρία από την ΕΛΕΠΑΠ, 2.500 συσκευές διαθέτουν σήμανση με χαρακτηριστικά προσβασιμότητας, ενώ τα sites μας διαθέτουν μενού προσβασιμότητας. Σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως η εξυπηρέτηση στη νοηματική με βιντεοκλήση ή η χορηγία μας στο καινοτόμο αμαξίδιο Laddroller, επιβεβαιώνουν την υπόσχεσή μας να ενδυναμώνουμε τη ζωή των ανθρώπων να ζήσουν μια καλύτερη ζωή με την τεχνολογία».
Eιρήνη Χούντα, CSR & Sponsorship Expert, Κωτσόβολος-Dixons South East Europe

Πηγή: marketingweek.gr