ΚΕΣΟ: Ικανοποιητική διανομή τροφίμων εν όψει καλοκαιριού


Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και Προέδρου του ΚΕΣΟ, αλλά και του αναπληρωτή προέδρου του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου, η Διεύθυνση του ΚΕΣΟ διοργανώνει από την Τετάρτη 21/7 έως και την Παρασκευή 23/7 τριήμερη διανομή τροφίμων και ειδών Α’ ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του, της οδού Αχαρνών, για τον μήνα Ιούλιο.

Η διεξαγωγή αυτής, γίνεται βάσει της εφαρμογής όλων των πρωτόκολλων ασφαλείας και προστασίας της Υγείας, που υπαγορεύουν οι υγειονομικές Υπηρεσίες και ο ΕΟΔΥ λόγω της επικράτησης του στελέχους Δ του μεταλλαγμένου κορωνοϊού.

Από την διανομή θα ωφεληθούν συνολικά περισσότερες από 350 οικογένειες, αλλά είναι έτσι διαμοιρασμένες στο διάστημα της ημέρας, με καθορισμένο χρόνο προσέλευσης, των ωφελούμενων, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός.

Την πρώτη ημέρα της διανομής προσήλθαν οι πολύτεκνες οικογένειες και εκείνες με πολύ μικρά παιδιά και ακολούθησαν οι οικογένειες με μεγαλύτερα ή και καθόλου παιδιά , καθώς και οι μονογονεϊκές.

Για την διευκόλυνση των ωφελούμενων «επιστρατεύτηκαν» και οι εργαζόμενοι στην σημαντικότατη υπηρεσία του Δήμου «Βοήθεια στο Σπίτι», που προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν ανήμπορα άτομα και οικογένειες, αλλά και η Δημοτική Αστυνομία για την εποπτεία της τάξης.

Αρκετοί ωφελούμενοι ΑΜΕΑ, προσήλθαν στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ΚΕΣΟ, με καροτσάκι και άλλοι με τις πατερίτσες ή το μπαστούνι τους. 

Μητέρες έφτασαν με τα βρεφικά καροτσάκια ή με τα μωρά δεμένα επάνω τους με ζώνες σε στιλ μάρσιπο, άλλοι με μηχανές, αλλά και με ποδήλατα, που τοποθέτησαν τα πακέτα βοήθειας που τους προσφέρθηκε στο καλάθι των δίτροχων οχημάτων τους.

Οι οικογένειες έλαβαν είδη Παντοπωλείου (όσπρια, ζυμαρικά, αλεύρι, ζάχαρη, λάδι, ντοματοπολτό, γάλα, βούτυρο, τυρί τριμμένο, τυρί σε φέτες του τοστ, καφέ, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, αναψυκτικά, σοκολατοειδή και ζαχαρωτά) προσφορά της Τράπεζας Τροφίμων και του «Ιδρύματος Καταπολέμησης της Φτώχειας».

Για τον εμπλουτισμό της τσάντας των ειδών διατροφής, ικανές ποσότητες προσέφεραν η επίτιμος Πρόξενος της Αυστρίας στην Ελλάδα κα Όλγα Λαϊνοπούλου, η Εταιρεία Ζυμαρικών Barilla Hellas AE, η Γαλακτοβιομηχανία ΝΟΥΝΟΥ.

Καθαριστικά και είδη ατομικής Υγιεινής ήταν προσφορά της Εταιρείας Henkel AE & των Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης μέσω της καμπάνιας «Μια απλή κίνηση μεγάλης αξίας». 

Επιπρόσθετα δόθηκαν βρεφικές πάνες από το ΚΕΣΟ και βρεφικό γάλα προσφορά της Εταιρείας Galenica AE, αλλά και παιχνίδια για τα παιδιά, που συνόδευαν τους γονείς τους κατά την προσέλευση.

Η διανομή του Ιουλίου του ΚΕΣΟ, στοχεύει να καλύψει όσο δυνατόν περισσότερο τις ανάγκες των ωφελούμενων του για το διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου, δεδομένου ότι τον Αύγουστο λόγω των θερινών διακοπών, κλείνουν πολλές δομές αρωγής και βοήθειας των ευπαθών ομάδων.

Η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κ. Μαίρη Πίνη ευχαριστεί από καρδιάς τους χορηγούς μας, τους συνεργάτες του ΚΕΣΟ: Μαρία Νικολάου-Καραποστόλη για την συγκέντρωση των χορηγιών, Κωνσταντίνο Σαλεβουράκη Επιστάτη του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου, τις Κοινωνικές Λειτουργούς Λένα Παγώνη και Ειρήνη Χαιρέτη, Αθηνά Χολίδου και Μιχάλη Χρήστου, που βοήθησαν στην προετοιμασία της συγκεκριμένης διανομής.

Και ενημέρωση για τα συνοδευτικά μέτρα του ΤΕΒΑ

Επιπρόσθετα αναφέρεται ότι Κέντρο Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών το τρέχον διάστημα υλοποιεί μέρος από αυτά τα Συνοδευτικά Μέτρα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΤΕΒΑ, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού των ομάδων της κοινότητας στον χώρο του Δήμου Αθηναίων.

Έτσι βάσει της πρόσφατης Σύμβασης που συνυπέγραψαν ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΚΕΣΟ Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, με τον Αντιδήμαρχο Αλληλεγγύης & Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αθηναίων κ. Νίκο Βαφειάδη, υλοποιεί στα πλαίσια του ΤΕΒΑ τις παρακάτω υπηρεσίες:

Ψυχοκοινωνικής στήριξη: ενδυνάμωση και κοινωνική ένταξη ειδικών ομάδων (άνεργοι, άστεγοι, ΑμΕΑ, Μονογονεϊκές οικογένειες, θύματα έμφυλης βίας, μετανάστες, Ρομά και άλλες κοινωνικές μειονότητες). Οι υπηρεσίες απόκτησης δεξιοτήτων θα παρέχονται στο πλαίσιο ατομικής συνεδρίας με ατομικά σχέδια δράσης.

Ψυχοκοινωνική στήριξη: ενδυνάμωση και κοινωνική ένταξη παιδιών (Συμβουλευτική Επαγγελματικού προσανατολισμού & βιωματικά workshops)

Συμβουλές διαχείρισης οικογενειακού προϋπολογισμού (Νομική συνδρομή σε ζητήματα χρεών & οφειλών)

Πιστοποιημένα Εργαστήρια Δεξιοτήτων – Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 σε ενήλικα άτομα (εκμάθηση ξένων γλωσσών, Η/Υ, κοπτική-ραπτική, αισθητική-κοσμετολογία, ασφάλεια τροφίμων, καθαριστές χώρου, οροφοκόμοι κλπ)

Πιστοποιημένα εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών (ρομποτική, πρόληψη για θέματα υγείας και άλλες δραστηριότητες)

Διεύθυνση και Κοινωνική Υπηρεσία του ΚΕΣΟ καλούν τον/την ωφελούμενο/η του προγράμματος ΤΕΒΑ να δηλώσουν συμμετοχή, εφόσον το επιθυμούν στις ανωτέρω παροχές, των Συνοδευτικών Μέτρων του ΤΕΒΑ που μέρος αυτών υλοποιείται από το ΚΕΣΟ.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές παρακαλούνται οι ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ στον Δήμο Αθηναίων, να επικοινωνήσουν με την κοινωνική υπηρεσία του

ΚΕ.Σ.Ο – Ακαδημίας 95, 4ος όροφος, τηλέφωνο 2103811274.

«Στηρίζουμε τις οικογένειες για καλύτερη κοινωνία» Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β

Πηγή: romfea.gr