Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Προσβάσιμες στα άτομα με οπτική αναπηρία οι εκδηλώσεις

«Το δικαίωμα πρόσβασης στον πολιτισμό είναι αναφαίρετο, και αποτελεί ευθύνη και υποχρέωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να άρει οποιαδήποτε εμπόδια» δηλώνει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης

Την περασμένη Πέμπτη (29/), υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) και της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α.Ε Παρόντες ήταν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για τα θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τα θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Αντικείμενο της συνεργασίας είναι η εκπαίδευση του προσωπικού της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α.Ε με στόχο την εξυπηρέτηση του κοινού με προβλήματα όρασης και η δημιουργία χαρτών αφής στους χώρους διεξαγωγής της διοργάνωσης.

«Αυτό που θέλουμε ως Πολιτεία, είναι η ισότητα στη πρόσβαση όλων, σε όλες τις δράσεις και υπηρεσίες πολιτισμού. Οι συνάνθρωποί μας με οπτικές αναπηρίες, θα έχουν επιτέλους όλα όσα χρειάζονται για να κινούνται στο χώρο χωρίς δυσκολίες, χάρη στους ειδικούς απτικούς χάρτες που θα τοποθετηθούν. Ταυτόχρονα η εκπαίδευση που θα λάβει όλο το προσωπικό θα εξασφαλίσει την ευκολία κάθε επίσκεψης και παρακολούθησης δράσεων στο φεστιβάλ. Η κοινωνία μας γίνεται ανοιχτότερη και πιο προσβάσιμη για όλους», δήλωσε η Δ. Μιχαηλίδου.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, δήλωσε: «Το δικαίωμα πρόσβασης στον πολιτισμό είναι αναφαίρετο, και αποτελεί ευθύνη και υποχρέωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να άρει οποιαδήποτε εμπόδια».

Πηγή: ethnos.gr