Δωρεά ακινήτου στο Δήμο Τριφυλίας από ιδιώτη στα Φιλιατρά

Την αποδοχή της δωρεάς, από τον κ. Σάμπαλη Γεώργιο του Χαραλάμπους, του ποσοστού 65% ενός οικοπέδου συνολικής έκτασης 716,38 τ.μ, εντός της πόλης των Φιλιατρών, εντός του οποίου βρίσκεται οικία επιφανείας 199,97 τ.μ, με ισόγεια αποθήκη επιφανείας 234,56 τ.μ. αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτικό της απόφασης: “με το με αριθ. πρωτ. 9588/02-08-2021 έγγραφό του, ο συμπατριώτης μας και διακεκριμένος ιατρός κ. Γεώργιος Σάμπαλης, κάνει γνωστή της πρόθεσή του να δωρίσει στον Δήμο μας το 65% της πλήρους κυριότητας νομής και κατοχής επί ενός οικοπέδου συνολικής έκτασης 716,38 τ.μ, κείμενο εντός της πόλης των Φιλιατρών, εντός του οποίου κείται ανώγεια οικία επιφανείας 199,97 τ.μ, με ισόγεια αποθήκη επιφανείας 234,56 τ.μ. Το εν λόγω ακίνητο έχει αποκτηθεί δυνάμει των με αριθ. 16.029, 16.030 και 16.031/15-04-2016 πράξεων αποδοχής κληρονομιάς της συμβολαιογράφου Αθηνών Αικατερίνης Κώτση – Χατζηχρήστου, νόμιμα μετεγγραμμένων στον τόμο 304 και με αριθμούς 3, 4 & 5 αντίστοιχα στα βιβλία μεταγραφών του Υποθηκοφυλακείου Εράνης. Η δωρεά παραχώρησης του ανωτέρω ακινήτου γίνεται σε ένδειξη αγάπης του κ. Σάμπαλη στον πατρογονικό του τόπο και προκειμένου να αξιοποιηθεί η πατρική του περιουσία για κοινωφελή σκοπό. Ο Δήμος καλείται να αναλάβει τα κόστη μεταβίβασης (τοπογραφικά, συμβολαιογραφικά έξοδα). Το εν λόγω ακίνητο αποτελεί παλιό αρχοντικό και η πράξη δωρεάς του στο Δήμο μας αποτελεί σπουδαία κίνηση προς το συμφέρον του Δήμου, ο οποίος θα το αξιοποιήσει για να στεγάσει κοινωφελείς σκοπούς”.

Από την πλευρά της η κα Πανουσιοπούλου στην τοποθέτησή της ανέφερε τα εξής: «Αναφέρατε ότι ο κ. Σάμπαλης έχει στην πλήρη κυριότητα και κατοχή του ποσοστό 65% επί ενός οικοπέδου, εντός του οποίου βρίσκεται μια οικία με αποθήκη. Το ποσοστό αυτό επιθυμεί να μας το δωρίσει. Δεν διευκρινίζετε όμως: στο ποσοστό αυτό που κατέχει ο κ. Σάμπαλης περιλαμβάνεται ολόκληρη η κατοικία και συνεπώς μας δωρίζεται στο 100% της ? Ή μήπως ο κ. Σάμπαλης έχει στην κατοχή του το 65% της οικίας και θα υπάρξει πρόβλημα με αυτούς που έχουν το υπόλοιπο 35% ? Είναι κι αυτοί σύμφωνοι με τη δωρεά ή θα εμπλακεί στο μέλλον ο Δήμος σε δικαστικές διαμάχες για την διεκδίκηση της οικίας ? Θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχει διευκρινιστεί το θέμα προτού έρθει προς συζήτηση η αποδοχή της δωρεάς. Έπρεπε σήμερα να είμαστε σίγουροι για το τι αποδεχόμαστε : το 65% του οικοπέδου με το 65% της οικίας ? ή ολόκληρη την οικία η οποία περιλαμβάνεται στο ποσοστό του 65% του οικοπέδου το οποίο ανήκει στον κ. Σάμπαλη? Ψηφίζω ΥΠΕΡ της αποδοχής της δωρεάς κι ευχαριστούμε πολύ τον κ. Σάμπαλη για τη δωρεά του, αλλά με την
επιφύλαξη όσων ανέφερα προηγουμένως για το αν μας δωρίζεται η κατοικία και η αποθήκη στο 100% της».

Επιπλέον, ο Δήμος θα να αναλάβει τα κόστη μεταβίβασης (τοπογραφικά, συμβολαιογραφικά έξοδα).


Τέλος, η Ο.Ε. εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του Δήμου προς τον κ. Σάμπαλη Γεώργιο για τη δωρεά του.

Πηγή: gargalianoionline.gr