Βραβείο Ηθικής Τάξεως στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Άγιος Σπυρίδων»

Το Κέντρο Ειδικών Παιδιών “Άγιος Σπυρίδων”, είναι ο παλαιότερος φορέας παροχής προνοιακών υπηρεσιών στον τόπο μας. Ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1975, έχει την έδρα του στο Ηράκλειο Κρήτης και οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται στον Κρουσσώνα Μαλεβιζίου

Στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Άγιος Σπυρίδων» θα απονεμηθεί το εφετινό Βραβείο Ηθικής Τάξεως του Δήμου Ηρακλείου. Την σχετική εισήγηση έκανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην Επιτροπή του Βραβείου, η οποία συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021.

Με το «Βραβείο Ηθικής Τάξεως», ως σήμερα, έχουν βραβευθεί ο Στυλιανός Αλεξίου και ο Φώτης Καφάτος (το 2003), τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού (το 2006),  ο κ. Θεοχάρης Δετοράκης  (Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης), το 2016, ο κ. Γρηγόρης Σηφάκης (Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης)το 2017, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) το 2018, ο κ. Ζαχαρίας Πορταλάκης (συλλέκτης έργων Τέχνης, δωρητής της σπουδαίας συλλογής εξήντα πέντε χριστιανικών φορητών εικόνων, που εκτίθενται πλέον μόνιμα στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης) το 2019 και ο κ. Λευτέρης Οικονόμου (Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης) το 2020.

Ο Δήμαρχος για το εφετινό Βραβείο ανέφερε στην εισήγησή του:

«Όπως γνωρίζετε, το “Βραβείο Ηθικής Τάξεως” του Δήμου Ηρακλείου, απονέμεται σε προσωπικότητες ή σε Ιδρύματα, που προσέφεραν μεγάλες υπηρεσίες στην Κοινωνία, στην Επιστήμη, και στον Πολιτισμό του τόπου μας.      

Η ομόθυμη επιλογή όλων αυτών από την Επιτροπή του Βραβείου, η επιβεβαίωση από το Δημοτικό Συμβούλιο, και η καθολική αποδοχή των βραβεύσεων από την κοινωνία της πόλης μας, και γενικότερα της Κρήτης, “επικυρώνουν” απολύτως την ευστοχία των απονομών. Αναμφίβολα, το δημόσιο αυτό “Εύγε”, σε σπουδαίες μορφές και ιδρύματα, αποτελεί και σήμερα, θα αποτελεί και στο μέλλον: ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο Ηρακλείου, για όλους μας.

Πηγή: neakriti.gr