Είδη πρώτης ανάγκης από τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και έκφραση ευγνωμοσύνης ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού Ευβοίας, κ. Ισαάκ Αμανατίδης, παρέλαβε χθες, Κυριακή 8 Αυγούστου, τα είδη που συγκέντρωσε ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου, ύστερα από την προσφορά των πολιτών και τα οποία  εστάλησαν χθες με δύο φορτηγά του Δήμου Μ-Τ.

Επικεφαλής της αποστολής του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου ήταν οι Αντιδήμαρχοι Κοινωνικών Υπηρεσιών, Βασιλική Καραβία, και Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Φελλάς, ενώ συμμετείχαν στη μεταφορά εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου μετέβη στην Αιδηψό μέσω της Αρκίτσας με ferry boat, αφού δεν υπήρχε δυνατότητα απευθείας πρόσβασης λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών στη Βόρεια Εύβοια.

Για την ομαλή και ασφαλή μετάβαση και επιστροφή είχε υπάρξει συνεννόηση με το Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού και το Λιμεναρχείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η Νέα Οδός ανταποκρίθηκε στο αίτημα για τη δωρεάν διέλευση των οχημάτων του Δήμου από τα διόδια από και προς Αθήνα και την οποία ευχαριστεί η Δημοτική Αρχή.

Η συγκέντρωση ειδών από τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου συνεχίζεται.

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν τις επόμενες ημέρες θα σταλούν σε άλλους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές Δήμους.

Τα σημεία συγκέντρωσης των ειδών πρώτης ανάγκης είναι το Δημαρχείο Μοσχάτου – Ταύρου (Κοραή 36, Μοσχάτο) και το π. Δημαρχείο Ταύρου (Πειραιώς & Επταλόφου, Ταύρος) και οι ώρες συγκέντρωσης είναι 08:00 – 20:00.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής:

«Είμαι υπερήφανος και ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τους συμπολίτες μου που προσφέρουν από το υστέρημά τους, τους εργαζόμενους  στον Δήμο, τους εθελοντές, τους συνεργάτες μου, αιρετούς και υπηρεσιακούς και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου για την έμπρακτη αλληλεγγύη τους για μια φορά ακόμη, σε περίοδο έκτακτης ανάγκης. Κάθε πρωτοβουλία φορέων και πολιτών για τον ίδιο σκοπό είναι ευπρόσδεκτη γιατί η κοινωνική αλληλεγγύη είναι υπόθεση όλων μας. Η κοινωνία μας ενωμένη στηρίζει τους συμπολίτες των Δήμων που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Ο Δήμος μας είναι στη διάθεση κάθε φορέα ή συλλογικότητας της πόλης που θέλει να συμβάλει για το σκοπό αυτό, με πρωταγωνιστές πάντα τους συμπολίτες μας που πάντα στηρίζουν τις προσπάθειες μας αυτές».

Πηγή: epoli.gr