Κύμα αλληλεγγύης από όλη την Ελλάδα – Πώς μπορείς να βοηθήσεις

Η ανταπόκριση του κόσμου από την πρώτη στιγμή στις εκκλήσεις για συγκέντρωση ειδών πρώτη ανάγκης για τους πληγέντες, όπως τρόφιμα, βρεφικά είδη, φάρμακα και υγειονομικό υλικό, αλλά και ρούχα ήταν πραγματικά συγκινητική.

Οργανώσεις, φορείς και πολίτες από ολόκληρη τη χώρα κινητοποιήθηκαν άμεσα, όπως φαίνεται στον ακόλουθο χάρτη, όπου μπορείτε να δείτε μερικές από τις περιοχές που συγκέντρωσαν βοήθεια για τους πυρόπληκτους, και να διαβάσετε, πατώντας στους υπερσυνδέσμους, τις σχετικές ειδήσεις.

Σε μεγάλο βαθμό οι πρώτες ανάγκες έχουν προς το παρόν καλυφθεί, ωστόσο δυστυχώς όσοι έχασαν τα σπίτια τους από τη φωτιά θα χρειαστούν μακροπρόθεσμη στήριξη.

Πολλές είναι οι εκκλήσεις για συγκέντρωση ειδών βοήθειας μέσω social media, ωστόσο καλό είναι, μιας και η ανταπόκριση του κόσμου είναι τεράστια, να επικοινωνείτε πρώτα για να εξακριβώνετε τι ανάγκες υπάρχουν.

Δωρεάν αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης μέσω της ΕΛΤΑ Courier

Τη δωρεάν αποστολή βοήθειας στους πυρόπληκτους σε όλη τη χώρα αναλαμβάνει η ΕΛΤΑ Courier.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραδίδουν τα πακέτα με τα είδη πρώτης ανάγκης σε όλα τα καταστήματα του δικτύου της ΕΛΤΑ Courier, αναφέροντας ότι αφορά τους πυρόπληκτους, με αναλυτικά στοιχεία παραληπτών.

Σχετικά με την αποστολή τροφίμων, επιτρέπεται η μεταφορά μόνο συσκευασμένων τροφών μακράς διαρκείας και μόνο σε πλαστικές ή χάρτινες συσκευασίες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στην Εξυπηρέτηση Πελατών της ΕΛΤΑ Courier, στο 11120.

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στο Χαλάνδρι

Στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου (Αντιγόνης και Δαναΐδων) συνεχίζεται η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους από τη Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021, από τις 09:00 έως τις 14:00. Η συλλογή είχε ξεκινήσει στα ΚΕΠ του Δήμου, όμως η τεράστια ανταπόκριση των πολιτών, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, οδήγησε στην αλλαγή του σημείου συγκέντρωσης της βοήθειας, προκειμένου να υπάρχει η αναγκαία χωρητικότητα.
Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, για οποιαδήποτε διευκρίνιση, με το Κέντρο Νεότητας στο τηλ.: 210 6840033.

Τα είδη που συγκεντρώνονται:
► Υγειονομικό υλικό: Φυσιολογικοί οροί, φυσικά δάκρυα, fucidine, betadine, βαμβάκι, γάζες, επίδεσμοι, , αντισταμινικές αλοιφές, αντισηπτικά, αυτοκόλλητες γάζες για τραύματα, ψυκτικά σε σπρέι για τραύματα, παυσίπονα & ασπιρίνες.
► Τρόφιμα μακράς διαρκείας: Φρυγανιές, κρουασάν μπισκότα διάφορα (μικρές συσκευασίες) ξηροί καρποί (μικρές συσκευασίες) παστέλια κονσέρβες (με αυτόνομο άνοιγμα), νερό (500ml), γάλα εβαπορέ, χυμοί (μικροί) πλαστικά κουτάλια και πιρούνια.
► Βρεφικά είδη: Γάλα βρεφικό, μπιμπερό, κρέμες (έτοιμες, σε ατομικά βαζάκια), μωρομάντηλα, πάνες.
► Είδη προσωπικής υγιεινής: Ενυδατικές κρέμες, χαρτί υγείας, σερβιέτες, σαμπουάν-αφρόλουτρα (ατομικές συσκευασίες,) οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες (ατομικές συσκευασίες), μπατονέτες, ξυραφάκια, σαπούνια, αφρός ξυρίσματος (μόνο μικρές συσκευασίες).
► Τροφές για γατιά και σκυλιά (σε μικρές συσκευασίες).

Ανάγκη για υλικοτεχνικό εξοπλισμό – Σύλλογος Πολιτικής Προστασίας Εθελοντών Αγίου Στεφάνου

Πλήρες σε είδη πρώτης ανάγκης (νερό, τρόφιμα, φάρμακα) δηλώνει το Κλιμάκιο του Συλλόγου Πολιτικής Προστασίας Εθελοντών Αγίου Στεφάνου, μετά την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμά του.

Ωστόσο εξαιτίας της πρόσφατης πυρκαγιάς κατεστράφη μεγάλο μέρος του υλικοτεχνικού του εξοπλισμού (σωλήνες, ασύρματοι, κράνη, αυλοί, μάσκες κ.α.). Όποιος επιθυμεί να συνδράμει για την αντικατάσταση του ανωτέρω εξοπλισμού μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά στον τραπεζικό λογαριασμό του συλλόγου:

Δικαιούχος: Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου
️984-00-2320-001075
GR64 0140 9840 9840 0232 0001 075
ALPHA BANK

Κοινωνική Κουζίνα ο Άλλος Άνθρωπος

Σε Βαρυμπόμπη, Εύβοια και Ηλεία η Κοινωνική Κουζίνα ο Άλλος Άνθρωπος μαγειρεύει για όλους όσοι βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές. Παρότι συγκεντρώθηκαν άμεσα πολλές προμήθειες για τις πρώτες ημέρες, θα χρειαστεί συνεχιζόμενη στήριξη.

Όποιος θέλει να στηρίξει την Κοινωνική Κουζίνα στο έργο της, μπορεί να καταθέσει χρήματα στον ακόλουθο λογαριασμό:

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 084/609402-35 και

IBAN GR7801100840000008460940235 Παναγουλα Πολυχρονοπουλου του Μιχαηλ

SWIFT / BIC: ETHNGRAA

Πηγη: ert.gr