Νασίκας για δωρεά ΑΣ Βόλου: «Άδολη και ανιδιοτελήs προσφορά προς τον Δήμο Ρήγα Φεραίου»

Όσον αφορά το οικόπεδο 3,5 στρεμμάτων για την κατασκευή νέου δημαρχείου

Σε δωρεά οικοπέδου αξίας περίπου 1 εκ. ευρώ και έκτασης 3,5 στρεμμάτων προς τον Δήμο Ρήγα Φεραίου προχωρά σε πρώτη φάση η ΕΑΣ Βόλου, με την προϋπόθεση ότι στο σημείο θα κατασκευαστεί νέο κτήριο-Δημαρχείο, με τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα να τοποθετείται επί του θέματος και να ευχαριστεί τη διοίκηση της ΕΑΣ για τη συγκεκριμένη κίνηση.

Κάνοντας λόγο για άδολη και ανιδιοτελή προσφορά προς τον Δήμο, ο κ. Νασίκας εκφράζει μάλιστα την ευγνωμοσύνη του και τις ευχαριστίες του για την κίνηση αυτής της ΕΑΣ Βόλου… Η πρόταση δωρεάς μάλιστα του οικοπέδου εμπεριέχει τα εξής σημεία:

  1. i) Τη δωρεά στον Δήμο Ρήγα Φεραίου κεντρικού οικοπέδου έκτασης 3,5 στρεμμάτων αξίας ενός εκατ. ευρώ, ιδιοκτησίας του ΑΣ Βόλου, που βρίσκεται στην πόλη του Βελεστίνου, υπό την προϋπόθεση να κατασκευαστεί εκεί το νέο σύγχρονο δημαρχιακό μέγαρο του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
  2. ii) Για την υλοποίηση της πρότασης, ο ΑΣ Βόλου θα καταβάλλει το ποσό του ενός εκατ. ευρώ, όταν ο Δήμος ολοκληρώσει την εκπόνηση της μελέτης του Δημαρχιακού Μεγάρου. Στη συνέχεια θα καταβάλλει το ποσό των 500.000 ευρώ έχοντας πρόθεση να συμβάλλει τα μέγιστα στην κατασκευή του έργου.

iii) Την δωρεάν παραχώρηση όλων των αδρανών ακινήτων (αποθήκες, οικόπεδα) που βρίσκονται σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ρήγα Φεραίου σε κοινωφελείς και κοινωνικούς φορείς (Δήμο, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Αθλητικούς Συλλόγους κ.λ.π.)  συνολικής αξίας τεσσάρων εκατ. ευρώ, προκειμένου να αξιοποιηθούν προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Την παραπάνω πρόταση ο Πρόεδρος του ΑΣ Βόλου, Νικήτας Πρίντζος προτίθεται να καταθέσει τόσο στο Διοικητικό Συμβούλιο, όσο και στην Γενική Συνέλευση η οποία έχει και την αρμοδιότητα να αποφασίσει σχετικά ως ανώτατο όργανο.

Εφόσον εγκριθεί η πρόταση από τη Γενική Συνέλευση, ο Πρόεδρος του ΑΣ Βόλου, κ. Νικήτας Πρίντζος θα την καταθέσει στο σύνολο των Δημοτικών Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Χαρακτηριστικά, στην ευχαριστήρια επιστολή του, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου επισημαίνει τα εξής: «Η τεράστια, γενναιόδωρη και υπερπολύτιμη προσφορά, όπως εκφράζεται μέσα από την πρόταση του Προέδρου κ. Νικήτα Πρίντζου αποτελεί συνέχεια της διαχρονικής και ανιδιοτελούς του στήριξης στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, ο οποίος έχει δεχθεί από τον ΑΣ Βόλου πολύτιμες προσφορές, πράξεις αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας.

Κύριε Πρόεδρε,

Με τέτοιες σπουδαίες ενέργειες, αποδεικνύετε  εμπράκτως  την αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα σας, η οποία καθοδηγεί τις επιλογές σας και το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που σας διακατέχει.

Κύριε Πρόεδρε,

Σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας για την ολοκληρωμένη γενναιόδωρη προσφορά σας  προς τον Δήμο μας, την πατρίδα του Εθνεγέρτη Ρήγα Βελεστινλή,  ιδιαίτερα σε μία εποχή όχι μόνο οικονομικής κρίσης αλλά και εμφανούς έλλειψης αξιών και αρχών, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι μοιραζόμαστε όλοι το κοινό αίσθημα αγάπης και ευθύνης για την πρόοδο του τόπου μας».

Πηγή: magnesianews.gr