Εθελοντική δράση πυροπροστασίας στα όρια του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Η ανταπόκριση των δημοτών στο κάλεσμα της Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου , για την δημιουργία Ομάδων Περιφρούρησης προς αποφυγήν συμβάντων πυρκαγιάς , ήταν συγκινητική και χωρίς προηγούμενο.

Όλες οι εθελοντικές ομάδες συμμετείχαν με όποιες δυνάμεις είχαν.
– Εθελοντική ομάδα Οχτωνιάς με ( 3 ) αυτοκίνητα και πληρώματα.
– Εθελοντική ομάδα Μετοχίου επίσης με ( 3 ) αυτοκίνητα.
– Εθελοντική ομάδα Βέλους με ( 1 ) αυτοκίνητο και πλήρωμα.
– Εθελοντική ομάδα Κονιστρών επίσης με ( 1 ) αυτοκίνητο .
– Εθελοντική ομάδα SAR 312 Αλιβερίου με όλες της τις δυνάμεις.

Εκατοντάδες πολιτών από όλα τα σημεία του Δήμου κατά μονάδες ή σαν ομάδες ,επικοινώνησαν με την Πολιτική Προστασία και δήλωσαν ενεργοί στην προσπάθεια αυτή , στα μέρη που ζουν ή και γύρω από αυτά. Είναι πολύ μεγάλος ο κατάλογος των ανθρώπων αυτών και θα ήταν λάθος να τους αναφέρουμε ονομαστικά μήπως και παραλείψουμε κάποιον.
Σε κάθε περίπτωση τους ευχαριστούμε για την συμμετοχή τους.

Οι περισσότεροι Πρόεδροι των χωριών δήλωσαν ενεργοί στην προσπάθεια αυτή , αλλά εμείς θεωρούμε ότι ενεργοί είναι όλοι χωρίς καμιά εξαίρεση. Μεγάλος αριθμός ιδιωτών που είναι κάτοχοι μηχανημάτων , τρακτέρ υδροφόρων οχημάτων ,δήλωσαν την στήριξή τους όπου και όταν χρειαστεί. Όλα τα διαθέσιμα οχήματα του Δήμου ( μικρά πυροσβεστικά και άλλα ) στελεχωμένα με προσωπικό του Δήμου ,αλλά και με βοήθεια δημοτών περιπολούσαν και ήταν έτοιμα να συνδράμουν αν αυτό χρειαζόταν , μετά από συντονισμό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους δημότες για την εθελοντική προσφορά τους.

Με αφορμή αυτήν την ανταπόκριση των δημοτών , η Πολιτική Προστασία και Δήμος Κύμης-Αλιβερίου αναλαμβάνουν πρωτοβουλία δημιουργίας του μητρώου εθελοντριών-εθελοντών Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.

Στο μητρώο αυτό φιλοδοξούμε να εγγραφούν όλοι οι δημότες που έχουν διάθεση εθελοντικής προσφοράς. Η καταγραφή αυτή θα γίνει ανά Δημοτικό Διαμέρισμα και χωριό , με Ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου θα αναλάβει να καταγράψει τους εθελοντές αυτούς και να τους συντονίζει όποτε χρειάζεται. Οι εθελοντές αυτοί θα μπορούν να συμμετέχουν σε δράσεις όχι μόνο πυρασφάλειας , αλλά και πολλές άλλες καθαρισμούς ακτών ,δασών πάρκων κ.τ.λ. .

Πηγή: eviaportal.gr