Σε ετοιμότητα οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας ~ Προσφορά όπου υπάρχει ανάγκη

Πρόθυμοι να φιλοξενήσουν πυρόπληκτους, συνεχίζοντας τις κοινωνικές τους πρωτοβουλίες

Σε ετοιμότητα οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας, πρόθυμοι να φιλοξενήσουν πυρόπληκτες οικογένειες, διαθέτουν 30 δωμάτια, με την προοπτική να αυξηθούν, εφόσον παραστεί ανάγκη. Σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας συμμετέχουν ενεργά στην πανελλαδική προσπάθεια για στήριξη των πυρόπληκτων οικογενειών.

Δυναμικά παρόντες, στηρίζοντας τις προσπάθειες κοινωνικής αλληλεγγύης και συνδράμουν κάθε δύσκολη κατάσταση, προσφέροντας διακριτικά χέρι βοήθειας σε δεκάδες περιπτώσεις.

Μεταξύ των πρωτοβουλιών κοινωνικής αλληλεγγύης που αναπτύσσουν οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας, περιλαμβάνεται η προσφορά δωματίων στα μέλη του Συλλόγου «Φάρος» Σκοπέλου, και συγκεκριμένα σε ασθενείς που μεταβαίνουν στο Βόλο για λόγους υγείας.

Με πρωτοβουλία της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας εστάλησαν 3.500 μπουκάλια με εμφιαλωμένο νερό, μετά από αίτημα της Ενωσης Ξενοδόχων Εύβοιας και «είμαστε σε αναμονή οτιδήποτε άλλο χρειαστεί, σε συνεργασία με το δήμο Βόλου, να διαθέσουμε και άλλα δωμάτια για τους πυρόπληκτους που έχουν ανάγκη φιλοξενίας», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της τοπικής Ενωσης Ξενοδόχων Γιώργος Ζαφείρης.

Σε διαρκή επικοινωνία με όλες τις Ενώσεις Ξενοδόχων σε όλη την Ελλάδα, πολύ δε περισσότερο με τις πυρόπληκτες περιοχές, η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας δηλώνει πάντα πρόθυμη να τείνει χέρι βοήθειας όπου υπάρχει ανάγκη.

Στην Πελοπόννησο, οι ξενοδόχοι φιλοξένησαν εκατοντάδες πυρόπληκτους, στην Σπάρτη και το Γύθειο το ίδιο. «Η Ενωση Ξενοδόχων Ευρυτανίας έχει κάνει προσφορά για φιλοξενία των πυρόπληκτων και παράλληλα προετοιμαζόμαστε όλοι μαζί, να προσφέρουμε, ανάλογα με τις εξελίξεις, ενδεχομένως το δίμηνο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος, φιλοξενία στους πυροσβέστες, για να ξεκουραστούν λίγες μέρες μετά την ταλαιπωρία που υπέστησαν στα μέτωπα της φωτιάς» ανέφερε ο Γιώργος Ζαφείρης.

Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που οι ξενοδόχοι αναλαμβάνουν κοινωνικές πρωτοβουλίες, έχοντας προσφέρει, στο μεταξύ, φιλοξενία στο νοσηλευτικό προσωπικό νοσοκομείων της Αθήνας.

Τουριστική κίνηση

Με θετικό πρόσημο εξελίσσεται, στο μεταξύ, η τουριστική κίνηση του Αυγούστου, με τον πρόεδρο να επισημαίνει ότι «μπροστά στο κακό αυτό που συνέβη στους συνανθρώπους μας, δεν συζητάμε τώρα για απώλειες. Η κατάσταση με τα σημερινά δεδομένα δεν φαίνεται να εξελίσσεται πέραν του Αυγούστου. Φαντάζομαι όμως, ότι αν τα πράγματα δεν χειροτερέψουν,  θα πάμε και τον Σεπτέμβριο καλά».

Πολλά τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, ενώ όπως τονίζει ο κ. Ζαφείρης «δεν έχουμε ένα πρόβλημα. Εχουμε πολλά. Απ’ ότι φαίνεται, τα ξενοδοχεία που λειτούργησαν ενάμιση μήνα,  αποκλείεται να επιβιώσουν για το υπόλοιπο διάστημα. Αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα με την μείωση των συμμετεχόντων σε γάμους, εκδηλώσεις και συνέδρια και παραμένουμε σε συζήτηση με την κυβέρνηση, διότι  πρέπει να ληφθούν μέτρα, για τις επιχειρήσεις του τουρισμού».

Παράλληλα θα φιλοξενηθεί τηλεοπτική συνεργείο από πρωινή εκπομπή της Πολωνίας, σε συνεργασία με τον δήμο Βόλου και την συνδρομή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Το αφιέρωμα στη Μαγνησία θα προβληθεί στο εξωτερικό σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Πολωνίας, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα φιλοξενίας δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων από το Ηράκλειο, για την ενδυνάμωση της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης των δύο περιοχών.

Πηγή: taxydromos.gr