Britney Spears: Ο πατέρας της παραιτείται από την κηδεμονία – Ποιος θα διαχειρίζεται την περιουσία 60 εκατ.

Ο 68χρονος Τζέιμι Σπίαρς δείχνει πρόθυμος να παραιτηθεί από την κηδεμονία που έχει κάνει κόλαση τη ζωή της κόρης του, Μπρίτνεϊ

Μετά από τον σάλο που έχει δημιουργηθεί με το θέμα του περίεργου καθεστώτος «κηδεμονίας» που ζει τα τελευταία 13 χρόνια η ποπ σταρ Μπρίτνεϊ Σπίαρς (Britney Spears), φαίνεται ότι ο πατέρας της, Τζέιμι Σπίαρς (Jamie Spears) αποφάσισε να παραιτηθεί από τον μακροχρόνιο ρόλο του ως «διαχειριστή της περιουσίας» της κόρης του.

Ο 68χρονος Τζέιμι Σπίαρςδιαχειρίζεται νομικά τις υποθέσεις της ποπ σταρ τα τελευταία χρόνια, είναι ο μάνατζέρ της, ο οικονομικός της διαχειριστής και εκείνος που αποφασίζει για όλα. Ακόμα και για τον αν θα μείνει έγκυος! Η Μπρίτνεϊ – που κλείνει τα 40 φέτος – κατέθεσε στο δικαστήριο και αποκάλυψε ως κακοποιητικό τον πατέρα της, τον άνθρωπο που ο νόμος έχει διορίσει κυρίαρχο της ζωής της, από τότε που η σταρ είχε χάσει τον έλεγχο με το αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες στο τέλος της προηγούμενης δεκαετίας.

Το είδος της νομικής επιμέλειας που έχει αναλάβει ο πατέρας της τραγουδίστριας είναι ένας τύπος κηδεμονίας που ορίζεται από δικαστήριο και προορίζεται για άτομα που δεν μπορούν πλέον να λαμβάνουν αποφάσεις για τον εαυτό τους, συνήθως ηλικιωμένα και άτομα με αναπηρία. Για 13 χρόνια, ο πατέρας της μανατζάρει μια περιουσία 60 εκατομμυρίων δολ. Εδώ κι έναν χρόνο η Μπρίτνεϊ Σπίαρς κατέστησε σαφές μέσω του δικηγόρου της ότι δε θέλει να συνεχιστεί αυτός ο εφιάλτης που έχει καταστρέψει την ψυχική της υγεία.

Πατέρας Μπρίτνεϊ Σπίαρς: «Θα παραιτηθώ την κατάλληλη στιγμή»

Ο πατέρας της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, Τζέιμι, φέρεται να συμφώνησε να παραιτηθεί «όταν φτάσει η κατάλληλη στιγμή», σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. Οι εξελίξεις αυτές έρχονται σχεδόν δύο μήνες από τη στιγμή που η τραγουδίστρια μίλησε στο δικαστήριο και ζήτησε να αρθεί η αμφιλεγόμενη «συμφωνία» που καθορίζει τη ζωή της Σύμφωνα με πληροφορίες του The Guardian, κατά την κατάθεσή του, την Πέμπτη, ένας δικηγόρος του Τζέιμι Σπίαρς ανέφερε πως «δεν πιστεύει ότι μια δημόσια διαμάχη με την κόρη του για τη συνέχιση της κηδεμονιάς, θα ήταν προς το συμφέρον της», προσθέτοντας: «Ο κ. Σπίαρς είναι πρόθυμος να παραιτηθεί όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή, αλλά η μετάβαση πρέπει να είναι ομαλή και να περιλαμβάνει επίλυση ζητημάτων που εκκρεμούν ενώπιον του δικαστηρίου».

Δικηγόρος του Τζέιμι Σπίαρς ανέφερε πως «δεν πιστεύει ότι μια δημόσια διαμάχη με την κόρη του για τη συνέχιση της κηδεμονιάς, θα ήταν προς το συμφέρον της», προσθέτοντας: «Ο κ. Σπίαρς σκοπεύει να συνεργαστεί με το δικαστήριο και με τον δικηγόρο της κόρης του, ώστε να προετοιμάσουν για μια ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς». Είναι μια μεγάλη νίκη για την πλευρά της Μπρίτνεϊ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η μετάβαση θα είναι τόσο εύκολη.

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Παραιτήθηκε μετά από 25 χρόνια ο μάνατζέρ της – Όσοι φταίνε να πληρώσουν

Ηταν ο σημαντικότερος άνθρωπος στην επαγγελματική πορεία της Μπρίτνεϊ Σπίαρς (Britney Spears) τα τελευταία 25 χρόνια. Ο Λάρι Ρούντολφ (Larry Rudolph), ο οποίος βοήθησε την Μπρίτνεϊ να εξασφαλίσει το πρώτο δισκογραφικό της συμβόλαιο δήλωσε ότι όταν έμαθε «την πρόθεση της σταρ να μην τραγουδήσει ξανά» αποφάσισε να παραιτηθεί.

Η κίνηση έρχεται μερικές εβδομάδες αφού η τραγουδίστρια κατέθεσε σε δικαστήριο του Λος Άντζελες ότι «στο παρελθόν εξαναγκάστηκε να εργαστεί χωρίς τη θέλησή της». «Όσοι φταίνε για όσα πέρασα πρέπει να πληρώσουν» είπε η Μπρίτνεϊ στην κατάθεσή της για την κηδεμονία αναφερόμενη και στο μάνατζμεντ της καριέρας της. 

«Έχουν περάσει πάνω από δυόμισι χρόνια από τότε που η Μπρίτνεϊ και εγώ επικοινωνήσαμε τελευταία φορά. Με πληροφόρησε ότι ήθελε να κάνει μία παύση από την δουλειά», έγραψε ο Ρούντολφ. «Σήμερα, συνειδητοποίησα ότι η Μπρίτνεϊ έχει εκφράσει την πρόθεσή της να αποσυρθεί. Ως μάνατζέρ της, πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον της Μπρίτνεϊ να παραιτηθώ από την ομάδα της, καθώς δεν χρειάζονται πλέον οι επαγγελματικές υπηρεσίες μου»

Πηγή: ethnos.gr