Μεγάλη συμμετοχή στον εθελοντικό καθαρισμό δρόμων στο Αμπελάκι Αμφιλοχίας

Με πρωτοβουλία του νεοσύστατου Πολιτιστικού Κέντρου Αμπελακίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 12 Αυγούστου η πρώτη δράση που αφορούσε τον εθελοντικό καθαρισμό του κεντρικού δρόμου και οδών εντός του χωριού Αμπελακίου, τηρώντας όλα τα προληπτικά μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με συμμετοχή 60 εθελοντών περίπου στην πλειοψηφία τους νεαρής ηλικίας, έγινε μια προσπάθεια καθαρισμού της περιοχής από τα σκουπίδια που υπάρχουν διάσπαρτα στέλνοντας το μήνυμα ότι η φροντίδα του χωριού είναι υπόθεση όλων! Από τη δράση καθαρισμού συγκεντρώθηκαν πάνω από 20 μεγάλες σακούλες από απορριμμάτων κυρίως πλαστικά. Υλικά για την συλλογή των απορριμμάτων, γάντια και σακούλες, παραχωρήθηκαν από τον Δήμο Αμφιλοχίας που έχει αναλάβει και την αποκομιδή τους.

Είναι γεγονός ότι οι προσπάθειες βελτίωσης της καθημερινότητάς μας μέσα από τον εθελοντισμό, είναι στην εποχή μας πιο απαραίτητες από ποτέ, η περιβαλλοντική συνείδηση θα πρέπει να είναι στόχος όλων των κατοίκων σε όλες τις κοινωνίες. Οι ασυνείδητοι πολίτες που πετούν τα σκουπίδια τους δημιουργώντας χωματερές και μολύνουν περιβάλλον και υδροφόρο ορίζοντα, θα πρέπει να ξέρουν ότι δεν είναι άγνωστοι, μέσα από τα σκουπίδια τους όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι.

Πηγή: agriniopress.gr