Η εγγονή της Audrey Hepburn είναι πολύ διαφορετική, αλλά ακολουθεί κατά κάποιον τρόπο την κληρονομιά της

Η 27χρονη Emma Ferrer είναι εικαστικός και τουλάχιστον εξωτερικά δεν μοιάζει με τη θρυλική γιαγιά της. 

Mπορεί η Emma Ferrer να μην πρόλαβε να γνωρίσει τη θρυλική γιαγιά της, Audrey Hepburn, καθώς γεννήθηκε έναν χρόνο μετά το θάνατό της το 1993, αλλά κατά κάποιον τρόπο ακολουθεί τα χνάρια της: Ασχολείται και αυτή ενεργά με τη φιλανθρωπία.

Η 27χρονη εικαστικός και πρώην μοντέλο είναι κόρη του γιου της Hepburn, Sean Hepburn Ferrer, και της Leila Flannigan. Μπορεί να μην μοιράζεται εξωτερική ομοιότητα με τη σταρ ταινιών όπως οι «Έξυπνο μουτράκι», «Γλυκιά μου, Σαμπρίνα» και «Πρόγευμα στο Τίφανις», αλλά είναι ιδιαίτερα στιλάτη – μάλιστα ασχολήθηκε για κάποια χρόνια με το μόντελινγκ, για πολυτελή brands (Dior, Givenchy, Tiffany & Co). Σήμερα είναι ζωγράφος και επιμελήτρια τέχνης.

Όμως ακολουθεί τα χνάρια της γιαγιάς της, τουλάχιστον στον τομέα της φιλανθρωπίας όπου, όπως και η Audrey Hepburn, είναι ιδιαίτερα ενεργή. Τι οδήγησε όμως την Audrey Hepburn στη φιλανθρωπία;

Από την ανέχεια στην υπέρτατη δόξα

Παρά τη λαμπερή δημόσια εικόνα της, η Audrey Hepburn μεγάλωσε στην ανέχεια. Εγκαταλείφθηκε από τον πατέρα της σε παιδική ηλικία και, στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η οικογένειά της διέφυγε από το Βέλγιο, όπου είχε γεννηθεί, στην Ολλανδία, για να δραπετεύσει από τη γερμανική κατοχή. Εκείνα τα χρόνια, ως μικρό κορίτσι, ήρθε αντιμέτωπη με την αληθινή πείνα. Έλαβε μάλιστα και η ίδια ανθρωπιστική βοήθεια και φάρμακα από τη United Nations Children’s Emergency Fund, τη γνωστή UNICEF.

Οι εμπειρίες των παιδικών της χρόνων την ώθησαν αργότερα να γίνει πρέσβειρα της UNICEF, συνεχίζοντας τις αποστολές ακόμα και μετά τη διάγνωση του καρκίνου της σκωληκοειδούς υπόφυσης, το 1992, στην Τουρκία, την Κένυα και τη Σομαλία. Έδειχνε έμπρακτα ότι «οι έχοντες έχουν ηθική υποχρέωση να δώσουν στους μη έχοντες», όπως είχε πει σε συνέντευξή της το 1988.

«Αγκάλιαζε τα παιδιά, φιλούσε τα χέρια των μαμάδων. Ερχόταν σε αληθινή επαφή μαζί τους. Νομίζω ότι αυτό έδειχνε καθαρά πόσο προσωπικά το έπαιρνε όλο αυτό»

Η εγγονή της ξεκίνησε τη δική της διαδρομή στη φιλανθρωπία σε μια προσπάθεια, μεταξύ άλλων, να νιώσει πιο κοντά στη γιαγιά που δεν γνώρισε ποτέ, όπως είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Today. Η Ferrer τόνισε μάλιστα ότι η γιαγιά της ήταν «το πρώτο δημόσιο πρόσωπο που επισκέφτηκε εκείνες τις χώρες και έκανε κάτι παραπάνω από το να χαιρετάει τα παιδιά και τις μαμάδες. Αγκάλιαζε τα παιδιά, φιλούσε τα χέρια των μαμάδων. Ερχόταν σε αληθινή επαφή μαζί τους. Νομίζω ότι αυτό έδειχνε καθαρά πόσο προσωπικά το έπαιρνε όλο αυτό και πόσο πολύ ήθελε να συμμετέχει ενεργά».

Ακολουθώντας το παράδειγμα της γιαγιάς της, η Ferrer άρχισε από την εφηβεία της ακόμα να προσφέρει εθελοντική εργασία στη UNICEF, για την οποία αργότερα επίσης έγινε πρέσβειρα και εκπρόσωπος. Μάλιστα όταν κυκλοφόρησε το 2020 ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Audrey Hepburn, υπήρχαν σε αυτό συνεντεύξεις της Ferrer και του πατέρα της για τη θρυλική σταρ: 

«Νομίζω ότι το μήνυμα που μπορούμε να κρατήσουμε από αυτή την ταινία είναι ότι η Audrey πήρε τον πόνο και τον μετέτρεψε σε κάτι αληθινά επαναστατικό. Πολλοί άλλοι στη θέση της απλά θα είχαν προσπαθήσει να τον κάνουν να μουδιάσει».

Πηγή: el.gr