Διάθεση καυσόξυλων στους δημότες της Νάουσας

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την διάθεση καυσόξυλων από το Δήμο Νάουσας τη Δευτέρα 23 Αυγούστου, η οποία θα διαρκέσει έως τις 3 Σεπτεμβρίου.

Η διανομή ξυλείας αφορά έως 250 δικαιούχους, η  ποσότητα ανά δικαιούχο θα είναι 6χκμ και η τιμή για τα 6χκμ. καυσόξυλων θα είναι 100 ευρώ.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να ανήκουν αποκλειστικά σε μια από τις παρακάτω τέσσερις  κατηγορίες: α) πολύτεκνοι με συνολικό εισόδημα (ή τεκμαρτό για τους ελεύθερους επαγγελματίες) εισόδημα έως 16.000 €. (Πολύτεκνοι θεωρούνται μόνο όσοι στο εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης φορολογικού έτους 2020 τα προστατευόμενα μέλη τους είναι από τέσσερα και πάνω), β) ΑΜΕΑ και ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω με συνολικό εισόδημα έως 9.000 €, γ) έγγαμοι μακροχρόνια άνεργοι άνω των 12 μηνών με συνολικό εισόδημα (ή τεκμαρτό για τους ελεύθερους επαγγελματίες) εισόδημα έως 9.000€ και δ) συνταξιούχοι ΟΓΑ με συνολικό εισόδημα έως 9.000 €.

Εξαιρούνται τα μέλη δασικών συνεταιρισμών καθώς και οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών δασών και οι κάτοικοι τοπικών κοινοτήτων που λαμβάνουν μερίδα συνιδιόκτητου δάσους.

Διευκρινίζεται ότι: α) η διαθέσιμη ξυλεία από το δημοτικό δάσος προφανώς δεν επαρκεί για όλους τους δημότες, γι’ αυτό και τίθενται τα πιο πάνω κριτήρια, β) Η παραλαβή της ξυλείας θα γίνεται από τους ίδιους τους δημότες με δικό τους μεταφορικό μέσο από το σημείο συγκέντρωσης της υλοτομίας στο βουνό, άκοπα (μήκος έως 1,20μ.) και σε απόσταση 15χλμ. από τη Νάουσα, γ) η διάθεση των καυσόξυλων θα γίνει κατά προτεραιότητα (ξεκινώντας απ’ τα χαμηλότερα εισοδήματα) και μέχρι να εξαντληθεί η καθορισμένη ποσότητα ξυλείας και δ) επειδή τα καυσόξυλα αυτά προορίζονται αποκλειστικά για την κάλυψη ατομικών αναγκών, απαγορεύεται η διάθεσή τους σε τρίτους ή στο εμπόριο. Για το σκοπό αυτό η Δασική Υπηρεσία του Δήμου θα ενεργεί σχετικούς έλεγχους και οι παραβάτες θα διώκονται ποινικά, αλλά και με διοικητικό πρόστιμο.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τους δικαιούχους (πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία, έγγαμοι μακροχρόνια άνεργοι, συνταξιούχοι του ΟΓΑ) αναφέρονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Δήμου Νάουσας https://www.naoussa.gr/news/announcements/diathesi-kaysoksylon-4746

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις και δικαιολογητικά, μόνο σε ηλεκτρονική μορφή, στην ακόλουθη διεύθυνση: skodra@naoussa.gr

Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει από την Διαπαραταξιακή Επιτροπή, η οποία θα οριστεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας.

Πληροφορίες δίνονται στο τηλ. 23323 50344 (κ. Σκόδρα Ευμορφία).

Πηγή: imerisia-ver.gr