Συναυλία για καλό σκοπό

Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού την Τετάρτη 25 Αυγούστου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας

Τη Θεσσαλία επισκέπτεται και φέτος η περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, προσκεκλημένη του Δικτύου «Περραιβία», του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Επιστημών, για τις καθιερωμένες, πλέον, μεγάλες συναυλίες, με σκοπό τη στήριξη ευπαθών ομάδων και δομών.

Συγκεκριμένα, θα δώσει συναυλία στον Βόλο την Τετάρτη 25 Αυγούστου στις 8.45 μ.μ. στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Επίσης η Μπάντα του ΓΕΝ θα δώσει συναυλία και στην Καρδίτσα, για πρώτη φορά, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Καρδίτσας.

Στη συναυλία στον Βόλο οι διοργανωτές θα τιμήσουν και θα στηρίξουν δύο σπουδαίες εθελοντικές ομάδες, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας και τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, που βρίσκονται πάντα δίπλα στον πολίτη και συμμετέχουν σε δύσκολες αποστολές, όπως πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμοί, ατυχήματα, καταστροφές κ.λπ. και πολλές φορές τα μέλη τους θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους, προκειμένου να υπηρετούν τον συνάνθρωπο, ενώ προσφέρουν καθημερινά τεράστιο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο.

Για τον λόγο αυτό καλούνται οι πολίτες του Βόλου να συμμετάσχουν και φέτος σε εξαιρετικής ποιότητας εκδήλωση, που σπάνια συναντά κανείς, ενώ παράλληλα θα στηρίξουν την προσπάθεια προμήθειας άκρως απαραίτητου εξοπλισμού, όπως είναι απινιδωτές, συντήρηση πλωτών μέσων, σωστικών εργαλείων κ.λπ., βοηθώντας με τον τρόπο αυτό στη διάσωση ανθρώπινων ζωών.

Συναυλία υψηλών προδιαγραφών

Οι συναυλίες έχουν τίτλο «Το πάρτι των …αναμνήσεων!» και περιλαμβάνουν τα καλύτερα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου και των sixties. Θα είναι, όπως κάθε χρόνο, σπονδή στην ποιότητα, την αισθητική και την καλή ελληνική μουσική και θα ταξιδέψουν το κοινό στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου και της δεκαετίας του ‘60, με εξαιρετική μουσική, τραγούδι, εικόνες, νοσταλγία και έντονα συναισθήματα.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της περίφημης Μπάντας ΓΕΝ, που θα έλθει στη Θεσσαλία με τους καλύτερους σολίστες της, έχει ο ακούραστος και ευρηματικός Κερκυραίος μαέστρος Γεώργιος Τσιλιμπάρης, πλωτάρχης ΠΝ, που έχει απογειώσει την καλή φήμη της Μπάντας τα τελευταία χρόνια και κατατάσσεται, πλέον, στις καλύτερες της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Σολίστ είναι οι Μαρίζα Σακελλαρίου σοπράνο, Θεόδωρος Μπιράκος βαρύτονος, Ανδρέας Καραούλης τενόρος και Μ. Κοκκώνης τενόρος. Επιμέλεια – συντονισμός της εκδήλωσης Κώστας Σκριάπας.

Αγαπημένη Μπάντα των Βολιωτών

Η εξαιρετική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού όλα αυτά τα χρόνια επιτελεί όχι μόνο σπουδαίο πολιτιστικό, καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο, αλλά, επιπρόσθετα, διαφημίζει τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας, δημιουργώντας, και με την τέχνη, βαθιά αισθήματα εμπιστοσύνης και σεβασμού προς τις Ενοπλες Δυνάμεις, συνολικά.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στον Βόλο τα τελευταία χρόνια διοργανώθηκαν από το Δίκτυο «Περραιβία» και την Μπάντα ΓΕΝ μεγάλες συναυλίες για την υποστήριξη φορέων, όπως είναι το Γηροκομείο, το Ορφανοτροφείο, οι «Ασπρες Πεταλούδες», τα γενναία παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, το Σωματείο «Ιππόκαμπος» με την αγορά ενός ειδικού λεωφορείου και πολλές άλλες ευπαθείς ομάδες.

Η Μπάντα ΓΕΝ έχει παντού τεράστια αποδοχή και αναγνωρισιμότητα για τη μοναδική ποιότητά της, ενώ αναδεικνύει την κοινωνική αλληλεγγύη ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό, σε συνεργασία με το Δίκτυο «Περραιβία», με το οποίο έχουν, ήδη, συνδιοργανώσει δέκα έξι συναυλίες τα τελευταία χρόνια, στηρίζοντας πολλές κοινωνικές δομές σε όλη τη Θεσσαλία.

Η διάθεση των προσκλήσεων για τη συναυλία στον Βόλο, που έχει φιλανθρωπικό σκοπό, άρχισε ήδη στη συμβολική τιμή των 10 ευρώ, από τα εξής σημεία: Μουσικός Οίκος Κεχαΐδη, Κουταρέλια 29, Βόλος, τηλ. 2421037891 και βιβλιοπωλείο «Λύχνος», Κ. Καρτάλη 160, Βόλος, τηλ. 2421032916.

Οι θέσεις στο ανοιχτό θέατρο Νέας Ιωνίας Βόλου είναι περιορισμένες και αριθμημένες. Λόγω του έντονου ενδιαφέροντος, όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη συναυλία θα πρέπει να μεριμνήσουν έγκαιρα για την προμήθεια των προσκλήσεών τους, ενώ θα τηρηθούν ευλαβικά όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας. Πληροφορίες στο Δίκτυο «Περραιβία» Κωνσταντίνος Σκριάπας, τηλέφωνο 6974881944 και e – mail skriapask@gmail.com.

Πηγή: taxydromos.gr