Η Angelina Jolie έκανε Instagram με αφορμή έναν καλό σκοπό.

Για άλλη μια φορά δείχνει την ανθρωπιά της!

Είναι γεγονός! Η αγαπημένη μας Angelina Jolie έκανε λογαριασμό στο Instagram και η αφορμή ήταν τα γεγονότα στο Αφγανιστάν.

Την Παρασκευή το βράδυ η διάσημη ηθοποιός απέκτησε το δικό της προφίλ στο Instagram, και μέσα σε λίγες μόλις ώρες κατόρθωσε να ξεπεράσει τα τέσσερα εκατομμύρια follow, σπάζοντας ακόμα και το ρεκόρ της Jennifer Aniston. Kατάφερε να έχει 1,7 εκατομμύρια followers σε μια ώρα.

Αφορμή για αυτό στάθηκε η κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν και η ηθοποιός χρησιμοποιεί τον λογαριασμό της για να δώσει φωνή στις γυναίκες και στα παιδιά που βρίσκονται τώρα σε κίνδυνο.

Ποιο ήταν το πρώτο post της Angelina Jolie στο Instagram;

Η ηθοποιός και ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ανέβασε ως πρώτο post ένα γράμμα που της έστειλε μια έφηβη από το Αφγανιστάν. 

“Αυτή είναι μια επιστολή που έλαβα από μια έφηβη στο Αφγανιστάν. Αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι του Αφγανιστάν χάνουν την ικανότητά τους να επικοινωνούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να εκφράζονται ελεύθερα. Έτσι ήρθα στο Instagram για να μοιραστώ τις ιστορίες τους και τις φωνές όσων σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται για τα βασικά τους ανθρώπινα δικαιώματα”, έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Ο λόγος που έφτιαξε το δικό της προφίλ:

Μια πηγή κοντά στη Angelina Jolie ανέφερε στο PEOPLE ότι ένιωσε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη πλατφόρμα για έναν καλό σκοπό. “Η Angelina ένιωσε αναγκασμένη να συμμετάσχει σε μια στιγμή που γυναίκες και νέοι στο Αφγανιστάν χάνουν την ικανότητα να επικοινωνούν στα κοινωνικά μέσα και να εκφράζονται ελεύθερα. Από τη δική της οπτική, αν είναι σε θέση να συμμετάσχει στην προσπάθεια να ενισχύσει τις φωνές τους, τότε θεωρεί πως είναι ένας αρκετός λόγος για να συμμετάσχει και να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της”, αναφέρει η πηγή.

Πηγή: ipop.gr