Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση: «Το μότο μου για τα ζώα είναι ότι δεν μας αξίζουν. Μακάρι να είχα έναν τρόπο να τους πω συγγνώμη»

«Ως παιδί είχα πολλά ζώα από σκυλιά και γάτες, μέχρι κατσίκια και κουνέλια. Η σχέση μου μαζί τους ήταν πάντα η ίδια, αποτελούσαν και αποτελούν πολύτιμα μέλη της οικογένειάς μου και θα έκανα τα πάντα για να είναι ευτυχισμένα…»

Η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση, ιδρύτρια της φιλοζωικής, μη κερδοσκοπικής εταιρείας Save a  Greek  Stray μιλά στη HuffPost Greece  λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης δράσης της οργάνωσης στη Δυτική Αχαΐα, κατά τη διάρκεια της οποίας, από τις 15 έως τις 21 Οκτωβρίου εθελοντές της -όπως και η ίδια- παρουσίασαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ακολουθώντας έναν τετράποδο φίλο» σε 1.200 μαθητές 11 δημοτικών σχολείων, ενώ στη συνέχεια ανέλαβαν τη στείρωση, τον εμβολιασμό και τη σήμανση 135 σκύλων από τη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας με τη συνδρομή κτηνιάτρων εθελοντών. 

Η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση χαρακτηρίζει την οργάνωση «παιδί της», σημειώνοντας ότι «εκτός από τη θέληση έχω και την υποχρέωση να αφιερώνω προσωπικό χρόνο για την εξέλιξη αυτής», αναφέρεται στη σοβαρή απόφαση της υιοθεσίας ενός ζώου, αλλά και στους γονείς της που, όπως λέει «… δυσκολεύονταν πολύ να καταλάβουν τον λόγο για τον οποίο επέμενα να γεμίζω το σπίτι με σκυλιά και γάτες».

“Η Save  a  Greek  Stray μετρά πλέον έξι χρόνια. Δεν υπήρξε κάποιο συγκεκριμένο γεγονός που πυροδότησε την απόφαση μου να ιδρύσω μια τέτοια οργάνωση. Παρατήρησα σαν παιδί ένα πρόβλημα και αποφάσισα ότι ήταν χρέος μου να βοηθήσω στη λύση αυτού. Βέβαια, η ίδρυση της οργάνωσης ήρθε αρκετά χρόνια αργότερα, με στόχο να βρούμε συλλογικά τους τρόπους για την αποτελεσματικότερη λύση του προβλήματος…”

Αυτές τις μέρες σε συνεργασία με τα ΕΛΠΕ η Save a  Greek  Stray θα πραγραμτοποιή Πρόγραμμα Στειρώσεων, Εμβολιασμών και Ηλεκτρονικής Σήμανσης με στόχο να στειρωθούν 100 σκυλιά στη Δυτική Αχαΐα