Πρωτοβουλία συγκέντρωσης χρημάτων για τους πυρόπληκτους από την Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η Μητρόπολη Μεσσηνίας κινητοποιείται και απευθύνει έκκληση σε όλους τους Μεσσήνιους να στηρίξουν έμπρακτα τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας στο νομό και σε όλη την Ελλάδα, που έχουν χάσει τις περιουσίες τους.

Το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης αναλαμβάνει την πρωτοβουλία της συγκέντρωσης χρημάτων, για την ενίσχυση των πυρόπληκτων κατοίκων των πληγεισών περιοχών, με λογαριασμό στην Alpha Bank και της συγκέντρωσης ειδών προσωπικής υγιεινής, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στο Ασυλο Ανιάτων (στην οδό Λακωνικής).

“Ως τοπική Εκκλησία είμαστε βέβαιοι ότι ο λαός της Μεσσηνίας, με ενότητα και ομοθυμία, μπορεί να προσφέρει πολύτιμη ανάσα ανακούφισης, για μία ακόμη φορά, κάνοντας πράξη τη χριστιανική διδασκαλία της αγάπης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας”, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη, ενώ σχετική δήλωση – έκκληση απηύθυνε χθες ο μητροπολίτης Χρυσόστομος.

Στην ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Μεσσηνίας σημειώνει: “Με πόνο ψυχής παρακολουθούμε την εξέλιξη των καταστρεπτικών πυρκαγιών που πλήττουν την πατρίδα μας τις τελευταίες ημέρες. Η καρδιά μας θλίβεται για κάθε συνάνθρωπό μας που βλέπουμε να υποφέρει, για κάθε σπίτι και περιουσία που παραδίδεται στις φλόγες, για κάθε σπιθαμή δάσους που μετατρέπεται σε στάχτες, τόσο στα όρια του Νομού Μεσσηνίας, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές της πατρίδας μας. Αυτές τις κρίσιμες ώρες στρέφουμε τα μάτια και τις καρδιές μας προς τον Πανάγαθο Θεό και τον παρακαλούμε να προστατεύει και να ενδυναμώνει τους πυροσβέστες, εθελοντές, τα Σώματα Ασφαλείας, τους απλούς πολίτες και την τοπική αυτοδιοίκηση που δίνουν έναν πολυήμερο και αντίξοο αγώνα με αξιοθαύμαστο θάρρος και αυταπάρνηση, παλεύοντας με την πύρινη λαίλαπα.

Επίσης, η σκέψη και η προσευχή μας βρίσκονται κοντά στην οικογένεια του ήρωα εθελοντή πυροσβέστη από την Αττική, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε αυτόν τον αγώνα, προσευχόμαστε για την ανάπαυση της ψυχής του και ευχόμαστε την εξ ύψους παρηγορία στους οικογενείς του. Ενώπιον λοιπόν αυτής της καταστροφής που αφήνουν πίσω τους οι πυρκαγιές, συναισθανόμαστε το χρέος που έχουμε να κινητοποιηθούμε όλοι μαζί για την έμπρακτη στήριξη των αδελφών μας που έχουν χάσει τις περιουσίες τους. Η επόμενη ημέρα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη για χιλιάδες συμπατριώτες μας και αυτό το γνωρίζουμε καλά εμείς οι Μεσσήνιοι, που βιώσαμε τις ίδιες άσχημες καταστάσεις κατά τις καταστρεπτικές πυρκαγιές, το καλοκαίρι του 2007. Ως τοπική Εκκλησία, είμαστε βέβαιοι ότι ο λαός της Μεσσηνίας, με ενότητα και ομοθυμία, μπορεί να προσφέρει πολύτιμη ανάσα ανακούφισης, για μία ακόμη φορά, κάνοντας πράξη τη χριστιανική διδασκαλία της αγάπης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας. Εχουμε πλήρη επίγνωση ότι η κοινωνία στην παρούσα συγκυρία υπομένει μία άλλη δύσκολη δοκιμασία, αυτή της πανδημίας και των δυσμενών οικονομικών επιπτώσεων που προκαλούν οι περιορισμοί. Ωστόσο, εμπνεόμενοι από το παράδειγμα των προγόνων μας, οι οποίοι πάντοτε προσέφεραν στον εμπερίστατο συνάνθρωπο μία θέση στο τραπέζι τους, και όταν ήταν πλούσιο σε αγαθά και όταν ήταν φτωχό, αλλά και των δωρεών και ευεργεσιών που τύχαμε όταν κι εμείς εδώ δοκιμαστήκαμε από τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 1986, καλούμαστε να ανταποκριθούμε κι εμείς στον ιερό αυτό σκοπό της ανακούφισης των πυρόπληκτων αδελφών μας, συνεισφέροντας είτε από το περίσσευμα είτε από το υστέρημά μας ο καθένας. Ενώπιον αυτής της πρωτοφανούς δοκιμασίας που βιώνει ο ελληνικός λαός από τις καταστρεπτικές πυρκαγιές, καλείται ο καθένας μας να εκφράσει τα φιλάνθρωπα, αλληλέγγυα συναισθήματά του, όπως το έχουμε πράξει και κατά το παρελθόν, όπου και όποτε χρειάστηκε, με αξιέπαινα αποτελέσματα.

Για τον σκοπό αυτό, το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, αναλαμβάνει: α) Την πρωτοβουλία της συγκέντρωσης χρημάτων, για την ενίσχυση των πυρόπληκτων κατοίκων των πληγεισών περιοχών, τόσο του νομού μας όσο και των άλλων περιοχών, ιδιαιτέρως της Εύβοιας, Γόρτυνος, Μάνης, και Αττικής, όπου υπάρχουν και τα σοβαρότερα προβλήματα. Η όποια προσφορά ή δωρεά θα δύναται να κατατεθεί στον κάτωθι τραπεζικό λογαριασμό της Alpha Bank, με IBAN: GR 750 1405 000 50000 200 20 19 633, επ’ ονόματι του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και με την αιτιολογία κατάθεσης: Υπέρ των πυροπλήκτων. Για τον σκοπό αυτό, την Κυριακή 15 Αυγούστου, εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, θα περιαχθεί δίσκος σε όλους τους ιερούς ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

β) Τη συγκέντρωση ειδών προσωπικής υγιεινής, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Αυτά θα συγκεντρώνονται, από την Πέμπτη 12 Αυγούστου, στους χώρους του Ασύλου Ανιάτων (οδός Λακωνικής 333, Καλαμάτα) και ώρα 7 το πρωί με 2 το μεσημέρι, καθημερινά εκτός Κυριακής.

Πηγή: eleftheriaonline.gr