Πρώτη στάση η Δαμάστα στα ποδηλατικά “29α Καζαντζάκεια”

Ο ΠΟΗ Κάστρο με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και τους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου και Μινώα Πεδιάδας, υπό την αιγίδα της ΓΓΑ συνδιοργανώνουν τα 29α Καζαντζάκεια, τους πανελλήνιους ποδηλατικούς αγώνες στις 28 και 29 Αυγούστου 2021.

Η διαχρονική αυτή στήριξη της περιφέρειας Κρήτης, των παραπάνω δήμων και φέτος της ΓΓΑ, διατηρεί την προσπάθεια ανάπτυξης της ποδηλασίας, όχι μόνο ως άθλημα αλλά και ως τρόπος ζωής , ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Για τρίτη χρονιά συνδιοργανώνεται με το Δήμο Μινώα Πεδιάδος ο αγώνας αντοχής Χερσόνησος- Καστέλι, με την= βοήθεια για πρώτη φορά του Δήμου Χερσονήσου.

Οι αγώνες που θα διεξαχθούν σε 2 ημέρες, με πρώτη στάση τη Δαμάστα, περιλαμβάνουν:

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/8/2021  ώρα 16.00

Εκκίνηση Πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου (ποδηλατόβολτα μέχρι δημαρχείο Γαζίου )

Ώρα 16.30 Εκκίνηση  από δημαρχείο Γαζίου προς Δαμάστα

Τερματισμός στη Δαμάστα όλων των κατηγοριών -απονομές  περίπου ώρα 19.00

ΚΥΡΙΑΚΗ  2/8/2021  ώρα 10.30

προεκκίνηση -ποδηλατοβόλτα  από Λιμεναρχείο Χερσονήσου   μέσω Κουτουλουφάρι -Πισκοπιανό -Πάνω Χερσόνησος -Ξηροκαμάρες

Εκκίνηση  10.50 περίπου από  Ξηροκαμάρες προς  -Καστέλι -γύρος Καστελίου 2 φορές  (Διαβαϊδέ, Λύττος, Κασταμονίτσα, Αμαριανό, Μαθιά, Αρμάχα, Αγία Παρασκευή,)

Απονομές περίπου ώρα 14.00

“Στην οργάνωση βοηθούν εκτός από τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου (Τ.Τροχαίας, ΑΤ Μινώα Πεδιάδας, ΑΤ Χερσονήσου, ΑΤ Μαλεβιζίου), η Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου, οι Πολιτιστικοί σύλλογοι Δαμάστας και Καστελλίου, η εθελοντική οργάνωση «ΦΙΛΙΟΣ ΖΕΥΣ», vstrom club και πολλοί εθελοντές.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι των οικισμών που περνάει ο αγώνας να διευκολύνουν την διεξαγωγή του και ζητάμε την κατανόηση των χρηστών των δρόμων για την όποια πρόσκαιρη ταλαιπωρία τους.

Η οργανωτική επιτροπή των 29ων Καζαντζάκειων ευχαριστεί όλους αυτούς που στηρίζουν αυτόν τον σημαντικό ποδηλατικό θεσμό”, καταλήγει η ανακοίνωση των διοργανωτών.

Πηγή: maleviziotis.gr