Ο Πελέ στη μάχη κατά του κορονοϊού! Διοργανώνει δημοπρασία με τη συμμετοχή «αστέρων»

Πελέ: Ο θρύλος του ποδοσφαίρου διοργανώνει δημοπρασία με τη συμμετοχή κορυφαίων κορυφαίων «αστέρων» για την οικονομική ενίσχυση στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Ο Πελέ γνωστοποίησε ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα βοηθήσουν στον αγώνα που δίνει κατά της πανδημίας η Βραζιλία, η οποία μέχρι στιγμής μετράει 575.000 νεκρούς. Ο αριθμός αυτός είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μετά τις ΗΠΑ.

Στα αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν υπάρχουν, μεταξύ άλλων, μια φανέλα της Βραζιλίας του Πελέ, μια του Ντέιβιντ Μπέκαμ όταν έπαιζε στη Μίλαν, μία των All Blacks με την υπογραφή του Νταν Κάρτερ και μια φωτογραφία των New York Yankees με αυτόγραφο του Ντέρεκ Τζέτερ. Επίσης, στα 229 πράγματα που έχουν συγκεντρωθεί υπάρχουν κι ορισμένα που έχουν δώσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο κι ο Κιλιάν Εμπαπέ. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα από το ίδρυμα του Πελέ, το οποίο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει παιδιά που το έχουν ανάγκη.

«Ο Πελέ είναι ένας θρύλος, είναι ένα σύμβολο και άλλα αστέρια του αθλητισμού προσβλέπουν σε αυτόν», δήλωσε στο Reuters ο Μάρτιν Νόλαν, εκτελεστικός Διευθυντής των Julien’s Auctions με έδρα το Μπέβερλι Χιλς και συνέχισε: «Επειδή ήταν στο σπίτι του στη φούσκα του, είχε το χρόνο να επικεντρωθεί σε αυτό το έργο».

Υπάρχουν φανέλες της Βραζιλίας, της Σάντος και του Κόσμου της Νέας Υόρκης και φωτογραφίες με την υπογραφή από τον 80χρονο Πελέ και άλλες υπογεγραμμένες από πρώην συμπαίκτες της Βραζιλίας, όπως ο Ριβελίνο, ο Ζαϊρζίνιο και ο Κλοντόαλντο.

Ο Μάριο Ζάγκαλο, ο προπονητής της ομάδας που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970 με τη Βραζιλία, που έκλεισε τα 90 νωρίτερα αυτόν τον μήνα, συνέβαλε επίσης όπως και οι, Νεϊμάρ, Ρομπέρτο Μπάτζο και ο Ροζέ Μιλά.

Ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Φραντς Μπεκενμπάουερ υπέγραψε πολλές φωτογραφίες από τις μέρες του στον Κόσμο της Νέα Υόρκη Cosmos και στη Δυτική Γερμανία.

Υπάρχει μια μπάλα αγώνα από τον τελικό του Champions League 2015, όπως επίσης φανέλες και εξοπλισμός που χρησιμοποιούνται στο μπάσκετ, το αμερικάνικο ποδόσφαιρο, το χόκεϊ επί χόρτου και την υδατοσφαίριση.

Ένα από τα αντικείμενα που αναμένεται να αποκτήσουν υψηλή τιμή είναι ένα επιχρυσωμένο χάλκινο «αντίγραφο» του ποδιού του Πελέ, κατασκευασμένο από τον διάσημο γλύπτη Ντάντε Μορτέτ.

Εκτός ποδοσφαίρου, ο Τζάστιν Τιμπερλέικ, η Μαρία Σαράποβα, ο Μαρκ Γουλμπερ και το NBA δώρισαν αντικείμενα.

«Ολοι θα θέλουν οτιδήποτε από τον Πελέ, αλλά επίσης τον Ρονάλντο, τον Μπαμπέ, που τα αντικείμενά τους θα είναι περιζήτητα», δήλωσε ο Νόλαν και συμπλήρωσε: «Αλλά επειδή είναι μια δημοπρασία φιλανθρωπικού χαρακτήρα, οι άνθρωποι εμφανίζονται πάντα, είναι πάντα εξαιρετικά γενναιόδωροι και πληρώνουν περισσότερα από ό, τι σε μια κανονική δημοπρασία, επειδή γνωρίζουν ότι πρόκειται για καλό σκοπό».

Αυτή δεν είναι η πρώτη δημοπρασία που διοργανώνει ο Πελέ. Το 2016 δημοπρατούσε περισσότερα από 1600 αντικείμενα από μια συλλογή που είχε συγκεντρώσει για έξι δεκαετίες στο προσκήνιο και συγκέντρωσε 4,90 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτή η τελευταία δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις γκαλερί Mall στο Λονδίνο και είναι επίσης ανοιχτή σε διαδικτυακούς πλειοδότες.