Ο Δήμος Αθηναίων εμβολίασε αστέγους της πόλης

¶στεγη γυναίκα κοιμάται σε παγκάκι στον κήπο του Ζαππειου την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Στον εμβολιασμό των άστεγων πολιτών που αποτελούν μία από τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού την περίοδο της πανδημίας προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το 68% των φιλοξενουμένων του Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων έχει ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση και το 60% είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Επιπλέον, το 60% των φιλοξενουμένων του Υπνωτηρίου Αστέγων έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση, ενώ το ποσοστό εμβολιασμού στην Εστία των Αθηνών φτάνει το 50%. Το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες δομές με εξειδικευμένο προσωπικό που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 400 αστέγους, παρέχοντας σε καθημερινή βάση ασφαλή στέγη, τροφή, νερό αλλά και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κάθε άνθρωπο που ζει στον δρόμο και αισθάνεται μόνος.

Στους ξενώνες

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε περήφανος για τη δουλειά που γίνεται στους ξενώνες αστέγων και τόνισε πως η προστασία των ευάλωτων πολιτών αποτελεί πρωταρχικό στόχο του.

«Για όλους εμάς στον Δήμο Αθηναίων, η μέριμνα και φροντίδα των ανθρώπων που είτε από ανάγκη είτε και από επιλογή ζουν στον δρόμο δεν είναι μια ακόμη κοινωνική δράση. Είναι η πεμπτουσία της αποστολής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» σημείωσε, μεταξύ άλλων. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων Γρηγόρης Λέων, σημείωσε πως το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που διαθέτει το σύνολο των δομών φιλοξενίας αστέγων του ΚΥΑΔΑ σαρώνει συστηματικά τους φιλοξενουμένους με τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε εβδομαδιαία βάση, ενώ παράλληλα έχουν οριστεί και χώροι απομόνωσης ώστε σε περίπτωση κρούσματος να μην υπάρξει διασπορά.

Πηγή: newsbreak.gr