Αλληλεγγύη από το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Συγκεντρώνονται προϊόντα για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Στήριγμα για περισσότερους από 100 μαθητές της περιοχής το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου, αναπτύσσει παράλληλα δραστηριότητα, προκειμένου να συνδράμει όσους επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους Δήμους προχώρησε το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου, συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε στις 16 Αυγούστου. Η ανθρωπιστική βοήθεια για τους πυρόπληκτους συγκεντρώνεται στον χώρο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στην οδό Τριανταφυλλίδη 74, στην περιοχή του Ασύλου, στον πρώην παιδικό σταθμό Αρίων.

Τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνονται είναι γενικού καθαρισμού, ηλεκτρολογικό και βιομηχανικό υλικό, όπως λάμπες, καλώδια και άλλα συναφή, υλικό ύδρευσης, βάνες, σωληνώσεις, τρόφιμα μακράς διαρκείας, όσπρια, ρύζι, κονσέρβες.

Οσοι επιθυμούν, μπορούν να προσκομίσουν κάποια από τα παραπάνω είδη κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης στους αριθμούς 6982652046 και 6946618801. Στόχος είναι να αποσταλούν άμεσα στην Εύβοια τα είδη που θα συγκεντρωθούν, με το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Βόλου να συνδράμει διαρκώς άπορες οικογένειες και πληγέντες από φυσικές καταστροφές, συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

«Αυτός είναι ο χαρακτήρας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και όπως υποδηλώνει η ονομασία του, προσπαθούμε να βοηθήσουμε σε οποιοδήποτε πρόβλημα, με τη στήριξη του κόσμου. Όπως είναι γνωστό, είμαστε εθελοντές και όπου μπορούμε, πραγματοποιούμε δράσεις με τη στήριξη του κόσμου» ανέφερε  ο Θανάσης Χατζηγιάννης γενικός γραμματέας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Στη διάρκεια του καλοκαιριού το Κοινωνικό Φροντιστήριο πραγματοποιεί, εξάλλου, μαθήματα για μαθητές που βρίσκονται στο κατώφλι της τρίτης λυκείου, με δεκάδες υποψηφίους των πανελλαδικών να εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο των σπουδών.

Είκοσι, περίπου, εκπαιδευτικοί διδάσκουν εθελοντικά στους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου κι όπως ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννης, παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, ανταπεξήλθε στην τηλεκπαίδευση και στην επιστροφή στα διά ζώσης μαθήματα.

Το εγχείρημα ξεκίνησε το 2013 και οδεύει στον ένατο χρόνο λειτουργίας. Οι μαθητές που επιθυμούν, μπορούν να εγγραφούν, ενώ τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, για τους μαθητές των τριών τάξεων του λυκείου.

Πηγή: taxydromos.gr