Παράσταση για φιλανθρωπικό σκοπό / Ο Καραγκιόζης ξεσηκώνει το Ηρώδειο

«Ο Καραγκιόζης και ο Μεγάλος Ξεσηκωμός». Την προσεχή Τετάρτη μια παράσταση – γιορτή για φιλανθρωπικούς σκοπούς

Ο αγαπημένος, ξυπόλυτος και πάντα πεινασμένος ήρωας με το μακρύ χέρι, ο Καραγκιόζης που μεγάλωσε γενιές και γενιές, έχει την τιμητική του την προσεχή Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, καθώς θα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο Ρωμαϊκό Ωδείο του Ηρώδη του Αττικού, κάτω από την Ακρόπολη.

Η παράσταση «Ο Καραγκιόζης και ο Μεγάλος Ξεσηκωμός», που θα δοθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς, είναι μια συνδιοργάνωση από το Σπίτι του Ηθοποιού, το ΣΕΗ και το Ταμείο Αλληλοβοήθειας.

Η σύνθεση και η σκηνοθεσία είναι του Ζαχαρία Ρόχα, που έχει εμπνευστεί αυτόν τον περιδεή ανθρωπάκο να προσχωρεί στην Επανάσταση!

Όχι για ιδεολογικούς λόγους, αλλά κυρίως από την αγωνία του για το μέλλον των παιδιών του.

Η συνάντησή του με τους Ήρωες της Επανάστασης, αλλά και την ίδια την Ιστορία, στην πιο κρίσιμη σελίδα της, θα είναι καθοριστική.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, από κοινού με τους συνεργάτες του κι έπειτα από πολύμηνη έρευνα, παρουσιάζει επί σκηνής γνωστές και άγνωστες πτυχές, ντοκουμέντα και αναφορές με θέμα την Εξέγερση του 1821. Μπροστά από τα μάτια του θεατή παρελαύνουν όλοι οι Ήρωες της Επανάστασης και η σημαντική δράση τους, παράλληλα με τους ήρωες του Θεάτρου Σκιών.

Από την παράσταση δεν θα απουσιάζουν ο Εθνικός Ύμνος, ο Όρκος των Φιλικών, αλλά και δημοτικά τραγούδια. Αναπαραστάσεις διάσημων πινάκων με θέμα την Επανάσταση θα επιχειρούν τη δημιουργία μιας ονειρικής διάστασης, ενώ το χιούμορ θα εναλλάσσεται με τη συγκίνηση.

Στη σκηνή ένας πολυμελής θίασος θα αναλάβει να αναπαραστήσει την ιστορία, ενώ πλήθος καλλιτεχνών θα συμμετάσχουν προσδίδοντας μια αίσθηση γιορτής.

Παρούσα η Νάντια Καραγιάννη με την ορχήστρα της, όπου θα τραγουδήσει ζωντανά και ο Δημήτρης Κανέλλος, ενώ ειδική προσκεκλημένη θα είναι η Alexandra Gravas.

Θα χορέψει το Λύκειο των Ελληνίδων, ενώ το παρών θα δώσει και ο καραγκιοζοπαίχτης Γιάννης Νταγιάκος.

Παρέλαση ηθοποιών

Στον ρόλο του Καραγκιόζη θα είναι ο Τάκης Βαμβακίδης, ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Αλέξανδρος Ζαχαρέας, Κατερίνα Ζαχαριουδάκη, Γιώργος Καρκάς, Πάντης Κούσης Χριστίνα Κωνσταντινίδου, Θεοδώρα Παπαϊωάννου, Αστέρης Πελτέκης, Θοδωρής Προκοπίου, Κλεοπάτρα Ροντήρη, Τζένη Σαμπάνη, Αυγερινός Σουλόπουλος και Κωνσταντίνος Τσιομίδης.

Ένας μεγάλος αριθμός καλλιτεχνών θα παρελάσει από τη σκηνή, ανάμεσα στους οποίους οι Μαρία Αλιφέρη, Γρηγόρης Βαλτινός, Νικολέτα Βλαβιανού, Γιώργος Γαρνάβος, Απόστολος Γκλέτσος, Δημήτρης Κατσιμάνης, Μαρίνα Κουρουνιώτη, Τέτα Κωνσταντά, Αλέκα Μακρή, Μιχάλης Μαρκάτης, Δέσποινα Μοίρου, Σπύρος Μπιμπίλας, Ζανό Ντάνιας, Αλέξανδρος Πετρίδης, Ζαχαρίας Ρόχας, Χάρης Ρώμας, Τάκης Στάγκος, Σταμάτης Τζελέπης, Στράτος Τζώρτζογλου, Γιάννης Τσαγκαράκης, Δέσποινα Τσολάκη, Χρήστος Φωτίδης και η μικρή Αναστασία Βαλαβανίδου.

Ο Αλέξανδρος Ζαχαρέας θα συνδράμει στη σκηνοθεσία τον Ζαχαρία Ρόχα, την κινησιολογία με τις χορογραφίες υπογράφει ο Αναστάσιος Δεληγιάννης, ενώ τα ιστορικά κοστούμια της παράστασης προέρχονται από τα βεστιάρια του ΤΑΣΕΗ, από το Σπίτι του Ηθοποιού, του Μιχάλη Σδούγκου και του Νίκου Χαρλαύτη. Τα φώτα και την ηχολοψία σχεδιάζει ο Ανδρέας Αθανασίου.

Πηγή: avgi.gr