Πλαφόν συμμετοχών στο Run Greece Ρόδου

Στη στιβική… κανονικότητα καλούνται πια σιγά-σιγά να επιστρέψουν όλοι στα Δωδεκάνησα και μέρος αυτής αποτελεί και το Run Greece, μια σειρά αγώνων δρόμου με αρκετές συμμετοχές κάθε χρόνο.

Φέτος ο αγώνας της Ρόδου θα διεξαχθεί στις 24 Οκτωβρίου, όμως η ΕΑΣ Δωδεκανήσου από τώρα ξεκινά την οργάνωσή του με τις απαραίτητες …γραφειοκρατικές διαδικασίες όσον αφορά τα αιτήματα προς Περιφέρεια και Δήμο για τις δράσεις που πρέπει να υποστηρίξουν.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να εκδοθεί και η προκήρυξη του αγώνα και να διευθετηθούν θέματα οργάνωσης και στον τομέα του εθελοντισμού. Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι δρομείς στα 5 και τα 10χλμ. θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, όπως και οι εθελοντές.

Στον αγώνα της Ρόδου έχει μπει πλαφόν στις συμμετοχές από τον ΣΕΓΑΣ, γι’ αυτό στα 5χλμ. θα συμμετάσχουν το ανώτερο 1.200 άτομα και στα 10χλμ. μόνο 300. Όσον αφορά τη μικρή απόσταση, οι δρομείς θα εκκινούν ανά μπλοκ κι όχι όλοι μαζί, σε αντίθεση με το 10άρι.
Η φετινή διοργάνωση μάλιστα δεν θα περιλαμβάνει τα 1.000μ. του παιδικού αγώνα στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τους διοργανωτές.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ για τη φετινή σειρά των αγώνων:
«O ΣΕΓΑΣ με συνδιοργανωτές την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, συνεχίζουν την μεγάλη προσπάθεια για την «επανεκκίνηση» των αγώνων δρόμου και την επιστροφή στην κοινωνικότητα της ζωής όλων μας, με τη διοργάνωση της σειράς αγώνων RUN GREECE 2021, σε συνεργασία με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και Μεγάλο Χορηγό την ERGO Ασφαλιστική.

H διαδικασία εγγραφών για τους αγώνες RUN GREECE, ανοίγει την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021 στις 12:00 μ.μ. και θα γίνεται μόνο μέσα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης (www.run-greece.gr).

Η διοργάνωση της σειράς αγώνων RUN GREECE 2021 αφορά τη διεξαγωγή των παρακάτω 7 διοργανώσεων και των αντίστοιχων αγώνων:
19/9 Αλεξανδρούπολη, 10χλμ και 5χλμ
26/9 Πάτρα, 10χλμ και 5χλμ
3/10 Καστοριά, 21.1χλμ, 10χλμ και 5χλμ

10/10 Λάρισα, 10χλμ και 5χλμ
17/10 Ηράκλειο, 10χλμ και 5χλμ
24/10 Ιωάννινα, 10χλμ και 5χλμ
24/10 Ρόδος, 10χλμ και 5χλμ.

Στο πλαίσιο υλοποίησης των κανόνων και του Πρωτοκόλλου διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας, οι εγγραφές στη διοργάνωση  της σειράς αγώνων RUN GREECE 2021 θα γίνουν σύμφωνα με το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο του ΣΕΓΑΣ.

Συγκεκριμένα, μπορούν να εγγραφούν και να συμμετέχουν οι δρομείς που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι και οι έχοντες πιστοποιητικό νόσησης COVID-19 έως και 15 ημέρες πριν από την παραλαβή του υλικού συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών.

(Υγειονομικό Πρωτόκολλο:
https://www.run greece.gr/ind
ex.php/el/registration/covid-19-protocol)

Λαμβάνοντας υπόψη τους υγειονομικούς κανόνες και τα απαραίτητα χρονικά διαστήματα μεταξύ των αγώνων και των επιμέρους εκκινήσεων και προκειμένου να τηρηθούν απόλυτα τα πρωτόκολλα διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας, δεν θα διεξαχθεί κατά τη φετινή διοργάνωση της σειράς αγώνων RUN GREECE 2021, ο Αγώνας δρόμου Παιδιών 1000μ καθώς και ο Τελικός Αγώνας RUN GREECE 3χλμ ERGO της διοργάνωσης του Μαραθώνιου Αθήνας.

Ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή καλούν όσους θέλουν να δηλώσουν παρών αγώνες  στο Run Greece 2021, στις όμορφες πόλεις της Αλεξανδρούπολης, της Πάτρας, της Καστοριάς, της Λάρισας, του Ηρακλείου, των Ιωαννίνων και της Ρόδου, να δηλώσετε άμεσα συμμετοχή και να μας ακολουθήσετε στο υπέροχο «δρομικό» οδοιπορικό στην Ελλάδα».

Πηγή: rodiaki.gr