Πατρινοί μαζεύουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Γορτυνίας

Η ιδέα ήταν της Σοφίας Βενέρη και μέχρι τώρα έχει υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση και από ιερείς και από απλούς πολίτες

Σε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία προχώρησε ομάδα πατρινών, που κινητοποιήθηκε για να βοηθήσει τις κοινότητες που επλήγησαν από τις φωτιές στην περιοχή της Γορτυνίας (Ραχών, Χώρας, Νεοχωρίου, Πυρρή). Η ιδέα ήταν της Σοφίας Βενέρη και μέχρι τώρα έχει υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση και από ιερείς και από απλούς πολίτες.

Η ανακοίνωση της ομάδας για την κινητοποίηση:

“Δυστυχώς το φετινό καλοκαίρι, όλοι μας γίναμε μάρτυρες τρομακτικών συμβάντων, καθώς κάηκαν απέραντες εκτάσεις πρασίνου της χώρας μας, αλλά και περιουσίες συνανθρώπων μας. Η πύρινη λαίλαπα άφησε πίσω της κυριολεκτικά στάχτες ,αποκαιδια και πολλά αναπάντητα “γιατί”…

Μπροστά στην πρωτοφανή αυτή καταστροφή, με την αξιέπαινη πρωτοβουλία της Σοφίας Βενέρη, η οποία πέρα από σωστή επαγγελματίας είναι και ευαισθητοποιημένη σε θέματα κοινωνικής προσφοράς, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους Πυρόπληκτους της περιοχής της Γορτυνίας και ειδικά στα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, που βιώνουν με τον πιο καταστροφικό τρόπο τις συνέπειες της διαχρονικά ελλιπούς θωράκισης της χώρας μας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με προέδρους των τοπικών κοινοτήτων (Ραχών, Χώρας, Νεοχωρίου, Πυρρή) ενημερώθηκαμε για τις ανάγκες των πληγέντων συνανθρώπων μας και συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης για να αντιμετωπίσουμε την καταστροφή και να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον.

Κουβέρτες, κλινοσκεπασματα, χαρτικά, απορρυπαντικά, όσπρια, ρύζι, μακαρόνια, ελαιόλαδο, κατσαρόλες, κρεβάτια, power bank ηλιακής φόρτισης, πετρογκαζ, ζωοτροφές (τριφύλλι, καλαμπόκι), αλοιφές για εγκαύματα, επιδέσμους, οξυζενέ, ντεπον κανονικό και αναβραζοντα δισκια, panadol, οφθαλμικές σταγόνες, pulvo, betadine, οινόπνευμα και μάσκες περιλαμβάνει η λίστα με τα αναγκαία για τους πληγέντες.

Επιπλέον, την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου θα κατέβουμε εμείς οι ίδιοι στα χωριά να παραδώσουμε τα είδη στους ανθρώπους,οποιοσδήποτε θέλει να συμμετάσχει και στην παράδοση, είναι ευπρόσδεκτος!

Η συγκέντρωση των αναγκαίων έχει ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου στην οδό Δημοκρατίας 77 στην Οβρυά, στο κατάστημα με καυσόξυλα του Γεωργίου Παύλου.

Σας καλούμε όλους και όλες να προσφέρετε από το υστέρημα σας ο,τιδήποτε μπορείτε από τα παραπάνω όπως και ό,τι άλλο θεωρεί ο κάθε ένας χρήσιμο.

Ας είμαστε αλληλέγγυοι. Σήμερα είναι αυτοί, αύριο μπορεί να βρεθούμε εμείς στην θέση τους.”

Πηγή: thebest.gr