Οι “ΜΟΥΣΕΣ” πρόσφεραν τρόφιμα και χαμόγελα στο Ειδικό Σχολείο στην Ζάκυνθο

Το κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε για ακόμα μία φορά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμακίου “ΜΟΥΣΕΣ” σκορπώντας χαμόγελα στο Ειδικό Σχολείο Ζακύνθου.

Με πρωτοβουλία των μελών του Συλλόγου και την προσφορά των εταιριών “ΒΑΣΙΛΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ” και “ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ Δ. ΑΞΤΕΒΕ” επισκεφτήκαμε το ειδικό σχολείο Ζακύνθου και προσφέραμε είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και σε όσους ακόμα βοηθούν με αυτό τον τρόπο το Ειδικό Σχολείο καθόσον η ευαισθητοποίηση και η αλληλεγγύη χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς. Κυρίως γιατί δεν προσδοκά αντάλλαγμα. Ούτε καν δημόσιο ευχαριστήριο. Και έχει έναν και μοναδικό στόχο.

Παρά τις εντατικές προσπάθειες και τις εκδηλώσεις, ωστόσο, ο εθελοντισμός παραμένει μέρος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας – ατομικής ή ομαδικής – και όχι της κοινωνίας γενικότερα. Σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζει και η συσπείρωση της ομάδας, αφού όταν υπάρχει «ένωση» και σύμπραξη με τους άλλους, αυξάνεται η κινητοποίηση και η προσπάθεια. Τα παραδείγματα του εθελοντισμού και της προσφοράς – φανερής και μη – είναι πολλά και είναι γύρω μας. Το ερώτημα, ωστόσο, γιατί δεν τα ακολουθούμε όλοι παραμένει ανοιχτό. Οι αιτιολογήσεις μπορούν να γίνουν πολλές. Κάποιοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, άλλοι είναι υποστηρικτές του δούναι και λαβείν και άλλοι απλά αδιαφορούν. Το ζήτημα είναι ότι όσο εμείς ασχολούμαστε με την ιδιωτικότητά μας, κάποιοι άλλοι, όχι πολύ μακριά από εμάς, δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Ας καταλάβουμε, λοιπόν, ότι με το να δώσουμε το ελάχιστο που μπορούμε, είτε σε χρηματικό είτε σε ψυχικό επίπεδο, δεν θα «πέσουν τα καράβια μας έξω», αλλά θα βάλουμε ένα ακόμα λιθαράκι για τη στήριξη συνανθρώπων μας. Ο εθελοντισμός έρχεται, με άλλα λόγια να αντισταθμίσει την τάση που επικρατεί στις σύγχρονες κοινωνίες να αξιολογούνται όλα σύμφωνα με την χρηματική τους αξία. Η αξία του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης είναι δεδομένη. Χρειάζεται όμως να ενισχυθεί και να προστατευθεί. Χρειάζεται συνεχής αναζήτηση σε όλα τα επίπεδα. Τότε και μόνο το χαμόγελο θα ζωγραφίζεται αυθόρμητα στα πρόσωπα όλων μας.

Πηγή: imerazante