Επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών απλό το ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

Με μεγάλη επιτυχία, και με την συμμετοχή 100 εκπαιδευτικών και μαθητών από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία ολόκληρης της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε το έκτο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών του Προγράμματος «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» από το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο NJV Plaza.

Το Σεμινάριο τίμησαν με την παρουσία τους η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου, η οποία ως νομικός είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η σύζυγος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κυρία Άντρη Αναστασιάδη, η οποία έχει θέσει ψηλά στις προτεραιότητες της τα ανθρωπιστικά ζητήματα, καθώς και η σύζυγος του Αμερικανού Πρέσβη, κυρία Mary Pyatt, η οποία είναι εκπαιδευτικός με μεγάλο ενδιαφέρον για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

H Πρόεδρος του Ιδρύματος, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη υποδέχτηκε τους συμμετέχοντες μαθητές και καθηγητές, τονίζοντας τη σπουδαιότητα του ρόλου των εκπαιδευτικών στην διαμόρφωση μιας δικαιότερης κοινωνίας.  «Για εμένα όλοι οι καθηγητές είναι ήρωες και τρέφω για αυτούς απεριόριστο σεβασμό, γιατί έχουν αναλάβει το σπουδαίο καθήκον της διαμόρφωσης των μελλοντικών πολιτών.  Και πιστεύω ότι για να βρίσκεστε εδώ σήμερα, για να συμμετέχετε σε αυτό το πρόγραμμα που εκπαιδεύει και ωθεί τους νέους στον σεβασμό των δικαιωμάτων του άλλου, που τους κάνει να αντιλαμβάνονται την αδικία, να προστατεύουν τον αδύναμο αλλά και τους μαθαίνει ποια είναι τα δικαιώματά τους και πώς να τα υπερασπίζονται, μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για τα παιδιά. Αυτή την ευαισθησία σας, την εκτιμώ και τη σέβομαι και σας ευχαριστώ τόσο πολύ που θέλετε να τη μεταδώσετε στα παιδιά μας. Στους νέους του αύριο. Που θα δημιουργήσουν έναν κόσμο πιο δίκαιο, πιο σωστό, πιο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη απευθυνόμενη στους εκπαιδευτικούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Επιμορφωτικό Σεμινάριο πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο με στόχο την ενημέρωση των καθηγητών καθώς και την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την εφαρμογή του Προγράμματος «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» στα ελληνικά σχολεία.