Χ.Α.Ν.Θ.: Τον καινούριο χώρο της eduACT στη Θεσσαλονίκη εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

H X.A.N.Θ. πραγματοποίησε με εξαιρετική επιτυχία την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου τα εγκαίνια του ολοκαίνουριου χώρου της eduACT, (Δράση για την Εκπαίδευση), του μη κερδοσκοπικού- αγαθοεργούς σωματείου που έχει ως στόχο τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την καινοτομία, ο οποίος φιλοξενείται στο γυάλινο κτίριο του Σωματείου.

Τα εγκαίνια επιτέλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τον οποίο υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της ΧΑΝΘ, Ιωάννης Σωσσίδης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας, καθώς και ο Πρόεδρος της eduACT, Κωνσταντίνος Βασιλείου. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Λουκατάρης, οι άνθρωποι της eduACT, οι εθελοντές της, ομάδες που εκπροσώπησαν τη χώρα μας και διακρίθηκαν σε διεθνείς διαγωνισμούς ρομποτικής καθώς και Θεσσαλονικείς από όλη την πόλη.

Κατά την έναρξη των εγκαινίων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως η ρομποτική έχει σημασία όταν βρίσκεται στην υπηρεσία του ανθρώπου. Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε «πρωτοποριακό» και «εμβληματικό» το έργο τόσο των παιδιών που συμμετέχουν και εκφράζουν την αριστεία, όσο και της eduACT, η οποία φέρνει μια ολόκληρη γενιά κοντά στην τεχνολογία αιχμής, επαινώντας τον αξιοκρατικό τρόπο με τον οποίο εργάζονται. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία των δραστηριοτήτων της Χ.Α.Ν.Θ. χαρακτηρίζοντας την Αδελφότητα «ιστορικό κεφάλαιο τόσο της Θεσσαλονίκης, όσο και ολόκληρης της Ελλάδας».

Στο πλαίσιο των εγκαινίων, ο Πρόεδρος της eduACT, Κωνσταντίνος Βασιλείου παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας της, καθώς και το έργο που επιτελεί το Σωματείο μέσω της ρομποτικής. Στη συνέχεια, τα παιδιά που συμμετείχαν σε διαγωνισμούς σε όλο τον κόσμο, είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και τους παρευρισκόμενους για τη σχέση τους με τη ρομποτική αλλά και για τις εμπειρίες και τις βραβεύσεις τους.

Μεταξύ άλλων ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Λουκατάρης, εκπροσωπώντας το Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων, Ι.Μ. Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως «Φάρος του Κόσμου», αναφέρθηκε στη σημασία που είχε το γεγονός ότι παιδιά από τον Δενδροπόταμο είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε προγράμματα και να ασχοληθούν με δραστηριότητες που «αλλιώς δεν θα είχαν τη δυνατότητα να κάνουν και να σταθούν ως ίσα προς ίσα με παιδιά άλλων περιοχών».

Ακολούθησε βράβευση των παιδιών που συμμετέχουν στα προγράμματα της eduACT από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της ΧΑΝΘ, Ιωάννης Σωσσίδης, ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ιδιαίτερη τιμή που αποτελεί για την Αδελφότητα η παρουσία του και του πρόσφερε Λεύκωμα με την ιστορία της Χ.Α.Ν.Θ.

H Χ.Α.Ν.Θ. με το βλέμμα στραμμένο στις μελλοντικές γενιές, και πιστή στη φιλοσοφία της, αξιοποιεί τη μακρά εμπειρία της για να σχεδιάζει, υλοποιεί και στηρίζει καινοτόμες πρωτοβουλίες που τοποθετούν στο επίκεντρο την ανάπτυξη και την κοινωνικότητα των νέων, πάντα μέσα από το πρίσμα του εθελοντισμού.