Ελπιδοφόρος: Δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων στους πυρόπληκτους από τους ομογενείς των ΗΠΑ

Οπως ανακοίνωσε από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Χίο.

Την διάθεση ενός εκατομμυρίου δολαρίων προς τους πυρόπληκτους της χώρας μας, τα οποία συγκεντρώθηκαν από προσφορές των ομογενών της Αμερικής ανακοίνωσε από τη Χίο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην γη των προγόνων του.

Με μεγάλο σεβασμό και ιδιαίτερη χαρά η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης τίμησε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ Ελπιδοφόρο, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021 με αφορμή την έλευσή του στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Χίο , παραθέτοντας γεύμα προς τιμήν του σε εκδήλωση στο «Σπίτι της Μαρίας»- «Κοινωφελές Ίδρυμα Μαρία Τσάκος» στα Καρδάμυλα Χίου.

Ο Σεβασμιότατος επεσήμανε στην ομιλία του πόσο υπερήφανος είναι για την Χιώτικη καταγωγή του, αφού οι Χιώτες σε όλο τον Δυτικό κόσμο μεσουρανούν ενώ τόνισε με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές ότι η μόλυνση και η προσβολή του Περιβάλλοντος είναι ηθική αμαρτία αφού εάν δεν σέβεσαι το δημιούργημα του θεού δεν σέβεσαι ούτε τον ίδιο τον θεό.

Τέλος υπογράμμισε την σπουδαιότητα της αναδάσωσης και την ανάγκη παροχής βοήθειας στους πυρόπληκτους για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η οποία με την συμβολή των πιστών της συνέλεξε και θα διαθέσει το ποσό του 1.000.000$.

Πηγή: HuffPost Greece