Μεγάλη δωρεά από ομογενείς της Αμερικής προς το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Μια μεγάλη και πολύ σημαντική δωρεά από ομογενείς της Αμερικής είναι έτοιμη να λάβει το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, μετά από συνεργασία και προσφορά του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities (ΙOCC) στον οποίο συμμετέχουν ομογενείς Κρητικοί.

Τις λεπτομέρειες για τη μεγάλη αυτή δωρεά, που δεν αφορά μόνο το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, περιέγραψε στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, Ανδρέας Μαμαντόπουλος, αφού η δωρεά αυτή προέκυψε μετά τις επαφές και το ενδιαφέρον που έδειξαν ομογενείς με μέλη τόσο του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας όσο και με το Σύλλογο Φίλων Θεάτρου.

Πιο συγκεκριμένα οι ομογενείς κ.κ. Βεληβασάκης και Τραβαγιάκης γνώριζαν για τα προβλήματα του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας και τις προσπάθειες που γίνονται για την αναβάθμισή του και έτσι ως μέλη τόσο της Παγκρητίου Ένωσης Αμερικής αλλά και του IOCC κίνησαν τις διαδικασίες για να γίνει η πράξη η συγκεκριμένη δωρεά.

Έτσι τελικά σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο του Ηρακλείου Δύο Αοράκια θα γίνει η τελετή παραλαβής ενός πολύ μεγάλου όγκου υγειονομικού υλικού απαραίτητου για την καθημερινή λειτουργία κάθε Νοσοκομείου (γάζες, νάρθηκες κλπ, ο οποίος θα μοιραστεί σε όλα τα Νοσοκομεία της Κρήτης, όμως ο μεγαλύτερος όγκος θα έρθει στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας όπως ζητά ο Διεθνής Οργανισμός και τελικά θα εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλους λόγους ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε Νοσοκομείου.

Ο κ. Μαμαντόπουλος ανέφερε επίσης πως ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας προετοιμάζεται και για μια ακόμη δωρεά στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας και συγκεκριμένα στην Παιδιατρική Κλινική μετά από χρηματικό ποσό που δόθηκε από ένα ζευγάρι που αντί για μπομπονιέρες στη βάφτιση του παιδιού τους αποφάσισαν να δώσουν τα χρήματα αυτά για τη στήριξη της συγκεκριμένης κλινικής. Έτσι, αυτή την περίοδο γίνεται έρευνα αγοράς για να αγοραστούν ειδικά οξύμετρα, πιεσόμετρα και άλλα μηχανήματα ακριβείας ειδικά για παιδιά, που έχουν μεγάλο κόστος, και δεν υπάρχουν στο Νοσοκομείο.

Πηγή: radiolasithi.gr