Τηλεοπτικό βραβείο Αντέννα (Antenna Awards 2021) σε ελληνική εκπομπή της Αυστραλίας!

Στην κατηγορία «Καλύτερο πρόγραμμα ενημέρωσης Ηλικιωμένων» βραβεύτηκε η εκπομπή «Καλησπέρα Μελβούρνη extra edition»

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Αυστραλιανής κοινοτικής τηλεόρασης, ελληνόφωνη τηλεοπτική εκπομπή βραβεύεται στα βραβεία Αντέννα (Antenna Awards*).

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ 80 προτεινόμενων τηλεοπτικών κοινοτικών εκπομπών, σε 25 κατηγορίες, το ελληνικό τηλεοπτικό πρόγραμμα “Καλησπέρα Μελβούρνη extra edition “ που μεταδίδεται από το κανάλι 31 κάθε Δευτέρα απόγευμα στις 6.00 μ.μ το οποίο επιμελείται και παρουσιάζει ο Πλάτων Δενεζάκης σε συμπαραγωγή του Μιχάλη Πορφύρη, υποψήφιο βράβευσης σε δύο κατηγορίες, απέσπασε το βραβείο Αντέννα (Antenna Awards 2021) στη κατηγορία “Καλύτερο πρόγραμμα ενημέρωσης Ηλικιωμένων”  – Best Seniors program.

Την ανακοίνωση της υποψηφιότητας και βράβευσης έκανε ο διορισμένος από την πολιτειακή κυβέρνηση  κ. Gerard Mansour, επίτροπος ηλικιωμένων Βικτώριας και πρεσβευτής κατά της κακοποίησης ηλικιωμένων (Commissioner for Senior Victorians and Ambassador for Elder Abuse).

Ο δημοφιλής παρουσιαστής Πλάτων Δενεζάκης, ενθουσιασμένος για αυτή την διάκριση μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Αισθανόμαστε ιδιαίτερη υπερηφάνεια. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή μας που καταφέραμε να φέρουμε αυτό το βραβείο στην Ελληνική παροικία.

Ευχαριστούμε το Κανάλι 31, την διεύθυνση και ιδιαίτερα τον ελληνικής καταγωγής πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του καναλιού 31 κ. Σάκη Ζαφειρόπουλο, για την εμπιστοσύνη και υποστήριξη προς το πρόγραμμα μας.

Ευχαριστούμε όλους τους παροικιακούς οργανισμούς για την άψογη συνεργασία και συμμετοχή στις εκπομπές μας, όπως επίσης και τους χορηγούς για τη στήριξη, και βέβαια ευχαριστούμε όλους τους τηλεθεατές.

Το βραβείο αυτό, το αφιερώνουμε στην ελληνική παροικία και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους μας, με την υπόσχεση ότι θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να είμαστε δίπλα τους να τους ενημερώνουμε και να τους ψυχαγωγούμαι».

Ο πρόεδρος και συnπαραγωγός της Ελληνικής παροικιακής τηλεόρασης Μιχάλης Προφύρης, σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Η Ελληνική Παροικιακή τηλεόραση (G.C.TV) για πάνω από δύο δεκαετίες προσφέρει εθελοντικά  τις υπηρεσίες της στην Ελληνική παροικία, με στόχο κατά κύριο λόγο τη ψυχαγωγία και την προβολή των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων της. Η τιμητική αυτή διάκριση,  μας ενθαρρύνει να βελτιώσουμε και συνεχίσουμε το έργο μας αυτό. Ήδη την τελευταία τριετία η G.C.TV σε εθελοντική βάση, προσφέρει στη παροικία μας κάθε εβδομάδα δύο τηλεοπτικά  προγράμματα. Ευελπιστούμε ότι η “οργανωμένη παροικία” και οι τηλεθεατές θα ενισχύσουν περισσότερο αυτή μας την προσπάθεια και θα συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο την υποστήριξη των προγραμμάτων μας. Ευχαριστούμε όλους, και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους μας, για τη μεγάλη τιμή που μας έκαναν».

Τέλος ο  πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του καναλιού 31, κ. Σάκης Ζαφειρόπουλος, με σχετική του ανάρτηση αναφερόμενος στους συντελεστές της εκπομπή, μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Πολλά συγχαρητήρια στον Πλάτωνα, τον Μιχάλη και σε όλη την ομάδα παραγωγής. Το βραβείο αυτό είναι μια επάξια αναγνώριση της αφοσιωμένης εθελοντικής υπηρεσίας τους. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του C31 που ένα πρόγραμμα που παρουσιάζεται στη δική μου γλώσσα λαμβάνει ένα τέτοιο βραβείο, που μάλιστα έχει ιδιαίτερη σχέση με τους ηλικιωμένους τους οποίους επίσης υπηρέτησα μέσω του οργανισμού Φροντίδα αλλά και άλλων οργανισμών.

Φυσικά, υπάρχει ένα ακόμα βραβείο, πιο σημαντικό, αυτή η αίσθηση όπου μέσω του τηλεοπτικού προγράμματος συμβάλλουμε στην ευημερία της ελληνικής κοινότητας, η οποία δυστυχώς γερνά με γρήγορους ρυθμούς.

Ο κόσμος πιθανότατα θα ήταν άκαρδος, εγωιστικός και διόλου φιλάνθρωπος, χωρίς τις προσπάθειες που καταβάλλονται στον εθελοντικό και μη κερδοσκοπικό τομέα. Συγχαρητήρια. Συνεχίστε την καλή δουλειά».

*Τα Antenna Awards είναι μια αυστραλιανή τελετή απονομής βραβείων που στόχο έχει την αναγνώριση εξαιρετικών επιτευγμάτων στην κοινοτική τηλεοπτική παραγωγή. Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2004, και η τελετή  οργανώνεται από το Κανάλι (Channel 31) Μελβούρνη & Τζηλονγκ, καθώς και του Καναλιού 44 της Αδελαϊδας, της ACT,  και μεταδίδεται σε όλη την Αυστραλία.

Οι υποψηφιότητες κρίνονται εξ ολοκλήρου από ανεξάρτητη επιτροπή, ύστερα από τις προτάσεις των τηλεθεατών.

Πηγή: neoskosmos.com