Η εκδήλωση του ΕΟΠΕ στη Σύνοδο Ειρήνης

Με πολύ μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή φορά η επιστημονική εκδήλωση του ΕΟΠΕ στην Εβδομάδα Ειρήνης της Γενεύης (5-9 Νοεμβρίου).

Ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων με συνδιοργανωτές τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (EPLO) και το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» διοργάνωσαν ειδική συνεδρίαση με θέμα «Πως οι νέες τεχνολογιές, η καινοτομία και ο στρατηγικός σχεδιασμός μπορούν να χαράξουν το δρόμο για μία βιώσιμη εδραίωση της ειρήνης» (Hownewtechnologies, innovation and keystrategiescanpave the way for sustainablepeacebuilding: Promoting the cooperationamonglocal-internationalactors and governments).

Κύριοι Ομιλητές ήταν ο Δρ. Ιωάννης Πολλάλης, ο Δρ. Ιωάννης Τζιβάρας, η κα Αφροδίτη Αναστασάκη και ο κ. Δημήτρης Μπατάκης. Παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν από την Γενική Γραμματέα της «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ», κα Ιωάννα Καρυοφύλλη, η οποία εκπροσώπησε την Πρόεδρο του Σωματείου, κα Κατερίνα Παναγοπούλου και τον Εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, κ. Γεώργιο Παπαδάτο. Τον συντονισμό της συζήτησης διεξήγαγε η Εκπρόσωπος του ΕΟΠΕ στον ΟΗΕ στη Γενεύη, κα Αφροδίτη Αναστασάκη. Την επιστημονική επιμέλεια της συνεδρίασης είχε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΕ, κ. Συμεών Σιδηρόπουλος.Η εκδήλωση διοργανώθηκε με τη συνδρομή των δύο Πανεπιστημιακών Εργαστηρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το EργαστήριοΣτρατηγικής Ηγεσίας και Ψηφιακού Μετασχηματισμού iLEADS και το Eργαστήριο Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας – Labhem.

Την Πρόεδρο της «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ», κα Κατερίνα Παναγοπούλου, εκπρόσωπησε η Γενική Γραμματέας του Σωματείου, κα Καρυοφύλλη. Τον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, κ. Φλογαΐτη,εκπροσώπησε ο Εκπρόσωπος του Οργανισμού στη Γενεύη, κ. Παπαδάτος.


Στη Γενεύη φιλοξενείται μεγάλος αριθμός διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 40 οντοτήτων των Ηνωμένων Εθνών, κοινότητα σημαντικών μη κυβερνητικών οργανώσεων και αναγνωρισμένων ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων. Όλοι αυτοί οι παράγοντες, μαζί, εργάζονται για την ειρήνη, τα δικαιώματα και την ευημερία, αγγίζοντας τις ζωές των ατόμων σε όλο τον κόσμο. Η Εβδομάδα Ειρήνης της Γενεύης προσφέρει την ευκαιρία να συνδεθεί και να τονιστεί το έργο αυτών των παραγόντων και να διευρυνθεί ο χώρος διαλόγου για την οικοδόμηση της ειρήνης και την επίλυση των συγκρούσεων.