Συναυλία της Διεθνούς Αμνηστίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Έχουμε τη χαρά να σας ενημερώσουμε για τη μεγάλη συναυλία που διοργανώνει το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας σε λίγες εβδομάδες από τώρα στην Αθήνα!

Τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 20:00 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Χρήστος Μάστορας, η Γιώτα Νέγκα, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Μάρθα Φριντζήλα. Όλοι και όλες συμμετέχουν αφιλοκερδώς, θέλοντας να ενισχύσουν τη Διεθνή Αμνηστία στη μάχη για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στις 10 Δεκεμβρίου 1948, υπογράφτηκε η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Από τότε η ημέρα αυτή επιλέχθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Φέτος, η επέτειος αυτή σηματοδοτεί τα 70 χρόνια ισχύος της Οικουμενικής Διακήρυξης, του πρώτου και σημαντικότερου επίσημου κειμένου που αναγνωρίζεται ο οικουμενικός χαρακτήρας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μέσω της συναυλίας αυτής θέλουμε να συγκεντρώσουμε τα απαραίτητα χρήματα για την χρηματοδότηση του προγράμματος «Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα» της Διεθνούς Αμνηστίας, ενός προγράμματος που λειτουργούσε από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 μέχρι το 2012 και διακόπηκε λόγω της κρίσης. Τα έσοδα της συναυλίας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την χρηματοδότηση αυτού του προγράμματος.