Ένα IWC σε δημοπρασία για καλό σκοπό

O οίκος Sotheby’s έβγαλε σε δημοπρασία ένα μοναδικό κομμάτι της IWC Schaffhausen.

Το Big Pilot’s Watch Annual Calendar Edition “Antoine de Saint Exupéry”, με κάσα κατασκευασμένη από λευκό χρυσό 18Κ, δημοπρατήθηκε για το ποσό των 30.000 ελβετικών φράγκων και η IWC Schaffhausen θα δωρίσει τα έσοδα στο Ίδρυμα Νέων Antoine de Saint Exupéry, για να στηρίξει το έργο του Association Arrimage.

Μέσα από πολυάριθμα projects, το ίδρυμα αυτό διοργανώνει πρωτοποριακά καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά με προβλήματα όρασης να αποκτήσουν πρόσβαση για πρώτη φορά στις πρωτότυπες εικονογραφήσεις του «Μικρού Πρίγκηπα» του Antoine de Saint-Exupéry, διδάσκοντας τους πώς να αντιλαμβάνονται τις ζωγραφιές χρησιμοποιώντας την αφή τους.

To ρολόι

Το Big Pilot’s Watch Annual Calendar Edition “Antoine de Saint Exupéry” Unique Piece διαθέτει ετήσιο ημερολόγιο, το οποίο αναγνωρίζει τις ημέρες που διαθέτει ο κάθε μήνας και χρειάζεται ρύθμιση μόνο μια φορά το χρόνο, στο τέλος Φεβρουαρίου. Διαθέτει τον μηχανισμό 52850, που έχει κατασκευάσει η IWC, με σύστημα αυτόματου κουρδίσματος Pellaton φτιαγμένο από κεραμικά μέρη, ο οποίος προσφέρει ενεργειακή αυτονομία επτά ημερών χάρη στα δύο βαρέλια του.

Το ίδρυμα Arrimage

Η IWC Schaffhausen θα δωρίσει όλα τα έσοδα από τη δημοπρασία στο Ίδρυμα Νέων Antoine de Saint-Exupéry, για την υποστήριξη του Association Arrimage που εδρεύει στη Νίκαια και ιδρύθηκε από τον Dr. Claude Garrande, έναν τυφλό Γάλλο καλλιτέχνη, δάσκαλο και εκδότη. Ένα από τα βασικότερα projects του εστιάζει στο να εκπαιδεύει παιδιά με προβλήματα όρασης να διαβάζουν δισδιάστατες ανάγλυφες ζωγραφιές μέσω της αφής τους και χρησιμοποιώντας το πρώτο βιβλίο του «Μικρού Πρίγκηπα» που μπορεί να ψηλαφισθεί χάρη στις ανάγλυφες ζωγραφιές που διαθέτει.

Το βιβλίο συνοδεύεται από κείμενο σε μορφή Braille σε Αγγλικά και Γαλλικά και δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Νέων Antoine de Saint-Exupéry. Χάρη στα μοναδικά εκπαιδευτικά εργαλεία που δημιουργήθηκαν από το Arrimage, τυφλά παιδιά όπως και παιδιά με περιορισμένη όραση έχουν την ευκαιρία να μάθουν να ζωγραφίζουν. Την προηγούμενη εβδομάδα, το Arrimage διοργάνωσε διάφορα workshops για παιδιά με προβλήματα όρασης στη Σιγκαπούρη στο Philatelic Museum, το οποίο φιλοξενεί μια έκθεση με τίτλο: «Ο Μικρός Πρίγκιπας: Πίσω από την Ιστορία».