Στη Λάρισα «ντύνουν» τα δέντρα για καλό σκοπό

Ένα πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα κάλεσμα αλληλεγγύης απευθύνεται σήμερα στους κατοίκους της Λάρισας, ενόψει χειμώνα.

Στις 19:30 δίνουν ραντεβού στην πλατεία Ταχυδρομείου όσοι θέλουν να προσφέρουν κάποιο μπουφάν ή παλτό και κρεμάνε κάποια απ’ αυτά στα δέντρα ώστε να τα πάρει όποιος έχει ανάγκη.

«Τώρα που αρχίζουν τα κρύα, ας ακολουθήσουμε μια καλή πρακτική: ας ντύσουμε τα δένδρα με παλτά ή μπουφάν που δεν χρειαζόμαστε γράφοντας το σημείωμα “φόρεσέ το” καθώς και το μέγεθος του ρούχου γι’ αυτούς που δεν έχουν να ντυθούν στο κρύο. (Δίνουμε έτσι ένα μήνυμα ότι κανείς δεν είναι μόνος στο κρύο).Τα υπόλοιπα ρούχα τα πάμε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Μανωλάκη) ή τα ρίχνουμε στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης ρούχων στις πλατείες, μέρος των οποίων επιστρέφει σ’ αυτούς που τα έχουν ανάγκη», αναφέρει το κάλεσμα «Ντύνουμε τα δέντρα με πανωφόρια», που γίνεται μέσω Facebook.

Εμπνευστής της πρωτοβουλίας είναι ο διευθυντής του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Λάρισας Γιώργος Τράντας. Όπως δήλωσε στην τοπική εφημερίδα «Ελευθερία», η ιδέα του ήρθε μετά από ένα ταξίδι στη Σόφια της Βουλγαρίας, όπου είδε για πρώτη φορά δέντρα «ντυμένα» με παλτό και μπουφάν.