«Γιατί το τραγούδι»: 24 σημαντικές γυναίκες ένωσαν φωνές για καλό σκοπό

Συγκίνηση και χειροκρότημα κυριάρχησαν στην παράσταση «Γιατί το τραγούδι».

Ο Σύλλογος Φίλων του ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι», στην προσπάθειά του να συνεισφέρει στις ανάγκες του νοσοκομείου, όπως κάθε χρόνο, διοργάνωσε μία παράσταση αγάπης.

Τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018, το θέατρο «Παλλάς» παρουσίασε την ξεχωριστή μουσικοθεατρική παράσταση «Γιατί το τραγούδι», που ήρθε για να αποκαλύψει πραγματικές ιστορίες πίσω από τραγούδια – σταθμούς της ελληνικής δισκογραφίας.

Σε μία πρωτότυπη ιδέα του Μιχάλη Μόσχου, για πρώτη φορά, κορυφαίες ερμηνεύτριες και σπουδαίες ηθοποιοί συναντήθηκαν επί σκηνής σε εξαίρετα μουσικοθεατρικά ντουέτα. Με τη δική τους σφραγίδα, απέδωσαν τα αληθινά γεγονότα πίσω από τα τραγούδια αυτά, με απρόσμενες ερμηνείες και συγκινητικούς, θεατρικούς μονολόγους, αντίστοιχα.

Ο Θέμης Καραμουρατίδης στη μουσική και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος στους στίχους, υπέγραψαν το πρωτότυπο τραγούδι των τίτλων της παράστασης «Γιατί το τραγούδι», δίνοντας το προσωπικό τους στίγμα.

Μία βραδιά που αποκάλυψε το πραγματικό έναυσμα της δημιουργίας των τραγουδιών που άφησαν ιστορία στο ελληνικό πεντάγραμμο.

Οι Χριστίνα Αλεξανιάν, Μαρία Καβογιάννη, Νάντια Κοντογεώργη, Κατερίνα Λέχου, Ευαγγελία Μουμούρη, Φαίη Ξυλά, Ιωάννα Παππά, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Ελένη Ράντου, Ευγενία Σαμαρά, Μαριάννα Τουμασάτου και Πέγκυ Τρικαλιώτη συναντήθηκαν επί σκηνής με τις Μελίνα Ασλανίδου, Ελένη Βιτάλη, Ευρυδίκη, Πέγκυ Ζήνα, Αποστολία Ζώη, Βίκυ Καρατζόγλου, Τζώρτζια Κεφαλά, Αδριάνα Μπάμπαλη, Γιώτα Νέγκα, Πίτσα Παπαδοπούλου, Μιρέλα Πάχου και Ελένη Πέτα.

Με απρόσμενες ερμηνείες και συγκινητικούς, θεατρικούς μονολόγους, αντίστοιχα απέδωσαν τα αληθινά γεγονότα πίσω από 12 σπουδαία τραγούδια.

Τα κείμενα και τη σκηνοθεσία υπέγραψε ο Γιώργος Λύρας. Ο Γιώργος Ζαχαρίου είχε τη μουσική διεύθυνση της πρωτότυπης ιδέας του Μιχαλη Μόσχου.

Όλα τα έσοδα της παράστασης «Γιατί το τραγούδι» θα διατεθούν στο Σύλλογος Φίλων του ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι».