«Αυξάνονται οι ανάγκες και τα φιλοξενούμενα παιδιά στην “Κιβωτό του Κόσμου” του Βόλου»

Κάλεσμα για εθελοντές και για βοήθεια σχετικά με την κάλυψη καθημερινών αναγκών απευθύνει η κα. Ευανθία Καραβοσιάνη, Κοινωνική Λειτουργός και διευθύντρια της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Βόλο, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, αλλά και αναρτώντας σχετική ενημέρωση στην επίσημη σελίδα της Κιβωτού στο Facebook. Η κ. Καραβοσιάνη ενημερώνει ότι οι εθελοντές πλέον μπορούν να επιστρέψουν στην Κιβωτό, ενώ ταυτόχρονα τονίζει τη σημασία καινούργιων εθελοντών, καθώς οι ανάγκες είναι πολλές και καθημερινές

«Η Κιβωτός του Κόσμου είναι σε θέση
και πάλι να υποδεχτεί τους εθελοντές»

Η κ. Καραβοσιάνη με χαρά και ενθουσιασμό ανακοινώνει ότι η Κιβωτός του Κόσμου είναι σε θέση και πάλι να υποδεχτεί τους εθελοντές, είτε τους παλιούς, είτε τους καινούργιους. Εξηγεί ότι η πανδημία αποτέλεσε, όπως για όλους, τροχοπέδη στη λειτουργία της Κιβωτού με το κομμάτι των εθελοντών να είναι σημαντική έλλειψη.
«Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της Κιβωτού του Κόσμου έσπευσαν όλοι να την αγκαλιάσουν. Είχαμε μεγάλη ανταπόκριση από την πρώτη χρονιά που άνοιξε η Κιβωτός στον Βόλο και εδώ και ενάμιση χρόνο που βιώνουμε όλη αυτή την κατάσταση δυστυχώς δεν μπορούσαμε να έχουμε κοντά μας τους εθελοντές. Με τα κατάλληλα μέτρα ανακοινώνουμε και πάλι ότι μπορούμε να έχουμε τους εθελοντές κοντά μας προκειμένου να μας βοηθήσουν σε όλα όσα χρειάζεται η Κιβωτός», δηλώνει χαρακτηριστικά η Κοινωνική Λειτουργός της Κιβωτού.
Η κ. Καραβοσιάνη αναφέρει ότι υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους χρειάζονται την βοήθεια του εθελοντισμού, από το καθημερινό διάβασμα και την εκπαίδευση των παιδιών μέχρι και τη συνοδεία στις δραστηριότητές τους, αλλά και το μαγείρεμα. 

«Όποιος θέλει, εφόσον έχει καλεί διάθεση,
μπορεί να αφιερώσει χρόνο στα παιδιά»

«Χρειαζόμαστε εκπαιδευτικούς, αλλά αυτό δεν είναι δεσμευτικό, καθώς όποιος θέλει, ακόμα και οι νοικοκυρές, εφόσον έχει καλεί διάθεση μπορεί να αφιερώσει χρόνο προκειμένου να διαβάσει τα παιδιά», σημειώνει η διευθύντρια της Κιβωτού.
Το κάλεσμα της κ. Καραβοσιάνη απευθύνεται και στους παλιούς εθελοντές, ώστε να γνωρίζουν ότι μπορούν πάλι να επιστρέψουν στην Κιβωτό, καλώντας στα τηλέφωνα 24210 77020, αλλά και οι καινούργιοι εθελοντές, ώστε να κάνουν τις απαραίτητες αιτήσεις. «Έτσι σιγά σιγά θα τοποθετηθούν όλοι στους τομείς που θα μας βοηθήσουν», δηλώνει η ίδια. 

«Υπάρχουν πάρα πολλές ανάγκες»

«Υπάρχει και το δεύτερο σπίτι στον Άνω Βόλο, οπότε έχουν διπλασιαστεί οι ανάγκες μας. Υπάρχουν πάρα πολλές ανάγκες που όλο αυτό το διάστημα της πανδημία τις καλύπτουμε μεταξύ μας οι υπάλληλοι», εξηγεί η διευθύντρια της Κιβωτού για να καταστεί σαφές ότι η βοήθεια του εθελοντισμού είναι άμεση, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν υπάρχει η ανταπόκριση που υπήρχε παλιότερα σε καλέσματα εθελοντισμού και βοήθειας της Κιβωτού.
Αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή τα παιδιά που φιλοξενούνται είναι 24, ενημερώνει όμως ότι ο αριθμός σε λίγο καιρό θα αυξηθεί και στα δύο σπίτια, αλλά και στη Θεσσαλία γενικότερα, και στην ευρύτερη περιοχή. «Υπάρχουν πολλά θέματα και πρέπει ως Κιβωτός να στηρίξουμε την κοινωνία», σημειώνει η κ. Καραβοσιάνη.
Τέλος, προέτρεψε τον κόσμο που ενδιαφέρονται για εθελοντισμό να ενημερωθούν σχετικά καλώντας στην Κιβωτό του Κόσμου, ενώ αναφέρθηκε στις καθημερινές και πρώτες ανάγκες των παιδιών, όπως είναι το πρωινό, τα λαχανικά και τα θαλασσινά.

Πηγή: magnesianews.gr