Βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ράβει τσάντες για καλό σκοπό

98χρονος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ράβει τσάντες για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Παιδιά της Ρωσίας.Ο Νικολάι Βλάσοφ είναι βετεράνος της σοβιετικής υπηρεσίας πληροφοριών και το 1945 ξεκίνησε ένα ασυνήθιστο χόμπι.

«Όταν ήμουν κατάσκοπος, μπήκα σε ένα εργαστήριο. Οι Γερμανοί έραβαν στολές εκεί. Κάπως μου κίνησε το ενδιαφέρον αυτό που έκαναν», λέει ο συνταξιούχος.

Οι Γερμανοί τεχνίτες προσφέρθηκαν να εκπαιδεύσουν τον Νικολάι με αντάλλαγμα να βοηθήσει στην παραγωγή.Μετά τον πόλεμο ο Νικολάι έκανε διάφορες δουλειές, όπως κλειδαράς και διευθυντής καταστήματος, αλλά δεν εγκατέλειψε το χόμπι του.Έφτιαξε μια ραπτομηχανή από κομμάτια που περισύλλεξε από άλλες χαλασμένες που είχαν πεταχτεί σε χωματερές.

Ο συνταξιούχος ράβει τα δικά του πουκάμισα και γραβάτες, ενώ πρόσφατα έστειλε διάφορα αντικείμενα σε φιλανθρωπικό σκοπό.«Παππού, ράβεις! Ράψε αυτές τις τσάντες για τα άρρωστα παιδιά, να τα βοηθήσουμε», θυμάται ο παλαίμαχος να του λέει η δισέγγονή του.Τα χρήματα που βγάζει το φιλανθρωπικό ίδρυμα Παιδιά της Ρωσίας από την πώληση των τσαντών πηγαίνουν στη θεραπεία παιδιών.

«Είναι ένα άτομο με μεγάλη καρδιά, δηλαδή ολόκληρη η ιστορία πίσω από αυτόν τον βετεράνο τον κάνει τόσο μοναδικό και νομίζω τον διακρίνει από οποιαδήποτε άλλα προϊόντα που έχουν κάνει άλλοι», μοιράστηκε η διευθυντής του ιδρύματος Γιούλια Νουτένκο.Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, το καλοκαίρι, ο Νικολάι και η δισέγγονή του έφτιαξαν περισσότερες από 100 τσάντες.

Πηγή: sputniknews.gr