Κίνηση αλληλεγγύης από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο – Υποτροφίες σε Ρομά, αστέγους και πρώην φιλοξενούμενους δομών παιδικής προστασίας

Στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο θα μπορέσουν να φοιτήσουν 17 άτομα από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας προσέφερε 17 υποτροφίες σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Μια πρωτοβουλία που δίνει την ευκαιρία σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση με στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων και του αποκλεισμού από την παιδεία.

Πώς μπορεί ο εθελοντισμός να βοηθήσει όντως την ψυχική σου υγεία

Υποτροφίες από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο σε άτομα από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Συγκεκριμένα, οι υποτροφίες δόθηκαν σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως Ρομά, αστέγους που διαμένουν σε δομές, πρώην φιλοξενούμενους δομών παιδικής προστασίας κλπ. Η κλήρωση για την ανάδειξη των δικαιούχων των υποτροφιών έγινε την Παρασκευή 01/10 παρουσία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη. 

Ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης, δήλωσε: “Η παιδεία αποτελεί θεμελιώδες ατομικό δικαίωμα, αλλά και βασικό εργαλείο για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας που βιώνουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.blob:https://dinamiprosforas.gr/44af3f60-4c4d-4209-9bf4-d45d66884403

Είναι λοιπόν χρέος μας να διασφαλίζουμε δυνατότητες πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε συμπολίτες μας που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση. Εξαλείφοντας τις κοινωνικές ανισότητες και στηρίζοντας το δικαίωμά τους στη μόρφωση, δίνουμε την ευκαιρία για ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ευημερία και βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου.

Ευχαριστούμε θερμά το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο που συμβάλλει έμπρακτα στις προσπάθειές μας για την κοινωνική ένταξη και στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού”. 

Πηγή: ipop.gr