Χανιά | Μετά το “Υπερκοπέλι” έγιναν και οι “Ανοικτοί Ορίζοντες” – Αγώνας για την προβολή του εθελοντισμού |

Δεκάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας περπάτησαν και έτρεξαν στον αγώνα “Ανοικτοί Ορίζοντες” που διεξήχθη στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων, το απόγευμα της Κυριακής στα Χανιά.

Ο αγώνας είχε στόχο την ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, με τους συμμετέχοντες να έχουν μάλιστα τη δυνατότητα επιλογής. Η προβολή του εθελοντισμού όμως ήταν το βασικό ζητούμενο της διοργάνωσης.

Ταυτόχρονα υπήρξε και αλληλεπίδραση μεταξύ των εθελοντικών ομάδων, των φιλανθρωπικών σωματείων, ιδρυμάτων και δομών.

Στους Αγίους Αποστόλους βρέθηκε και ο υπεραθλητής Κώστας Βαρουχάκης, που συνεχίζει έτσι να στέλνει το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς και στήριξης των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Τα σωματεία που μπορούσαν να ενισχύσουν οι συμμετέχοντες ήταν το Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία «Αρίων», το Κέντρο Ημέρας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, το ΚΗΦΑΠ «Μεγαλόχαρη», ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «Κύτταρο Χαλέπας», η Ομάδα Στήριξης «Συνάνθρωπος», ο Παγκρήτιος Αθλητικός Σύλλογος Κινητικά Ανάπηρων & Παραπληγικών «Αετοί Κρήτης», ο Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Ηλιαχτίδα», ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Πιερίας, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Άγιος Ιωάννης», ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών, ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, ο Σύλλογος «Ορίζοντας» και τα  Συσσίτια Σπλάντζιας.

Δείτε φωτογραφίες αλλά και τι δήλωσε ο Μιχαλης Μουσκουντάκης, μέλος της αθλητικής ομάδας του “Ορίζοντα”:

zarpanews.g