Ο Γερμανός Φόρεστ Γκαμπ γυρίζει τον κόσμο τρέχοντας για καλό σκοπό

Ο Γιόνας Ντάιχμαν με αμφίεση… Φόρεστ Γκαμπ γυρίζει από το Σεπτέμβριο του 2020 όλο τον κόσμο τρέχοντας για φιλανθρωπικό σκοπό.

Στη θρυλική πλέον ταινία «Φόρεστ Γκαμπ», ο Τομ Χανκς αποφασίζει να διανύσει όλη την Αμερική τρέχοντας για να ξεπεράσει τις απογοητεύσεις στην προσωπική του ζωή και γίνεται άθελά του σύμβολο αποκτώντας εκατοντάδες ακόλουθους. Ένας Γερμανός, ο Γιόνας Ντάιχμαν, αποφάσισε να μιμηθεί τον χαρακτήρα της κινηματογραφικής επιτυχίας του 1994 γυρίζοντας όλο τον κόσμο τρέχοντας, κάνοντας ποδήλατο και κολυμπώντας. 

Από το Σεπτέμβριο του 2020 έχει αρχίσει την προσπάθειά του σε συνεργασία με χορηγό εταιρεία, η οποία θα προσφέρει ποδήλατα σε παιδιά της Αφρικής, τα σχολεία των οποίων απέχουν πολλά χιλιόμετρα από τα σπίτια τους. 

Ο Γερμανός Φόρεστ Γκαμπ γυρίζει τον κόσμο

Αφού κολύμπησε στη Μεσόγειο και διήνυσε με ποδήλατο μεγάλο μέρος της Ασίας, Ντάιχμαν ολοκλήρωσε την Κυριακή τον προτελευταίο μαραθώνιο αγώνα του πηγαίνοντας από την Τιχουάνα στο Κανκούν. «Μετά από έναν χρόνο και με περισσότερους από 119 μαραθωνίους τους τελευταίους τέσσερις μήνες, απομένει ένας τελευταίος για να ολοκληρώσω την αποστολή μου», τόνισε ο αθλητής του τριάθλου με τη χαρακτηριστική γενειάδα και το καπελάκι α λα Φόρεστ Γκαμπ. 

«Ήταν η αγαπημένη μου ταινία από τότε που ήμουν παιδί. Ένας αθώος άνθρωπος και καλός χαρακτήρας. Πάντα ήξερα πως αν έκανα αυτό το τόλμημα, θα το έκανα με μακριά γενειάδα και καπέλο ‘Μπάμπα Γκαμπ’», ανέφερε o 34χρονος άνδρας.

Πηγή: sport-fm.gr