Τι κοινό έχει η ανακύκλωση με τον χορό;

Η καμπάνια &ΞΑΝΑ We CAN Dance του Κάθε Κουτί Μετράει περνάει ένα σημαντικό μήνυμα, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Πώς συνδέεται η ανακύκλωση με τον χορό; Τι κοινό μπορεί να έχουν τα βήματα μιας χορογραφίας με το πώς ανακυκλώνεται ένα κουτί αλουμινίου; Η απάντηση βρίσκεται στη δημιουργικότητα και στις μικρές αλλαγές που μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο.

Παίρνοντας, όμως, τα πράγματα από την αρχή, τα δύο παραπάνω ερωτήματα δε μας είχαν περάσει από το μυαλό μέχρι τη στιγμή που ανακαλύψαμε την καμπάνια «&ΞΑΝΑ» του Κάθε Κουτί Μετράει. Σε ένα πρόσφατο scrolling στο Instagram – από εκείνα τα γνωστά που δε βρίσκουν τελειωμό – βρεθήκαμε μπροστά σε ένα βίντεο που κατάφερε να μας τραβήξει την προσοχή. Με τίτλο We CAN Dance, το βίντεο ξεκινά με – τι άλλο; – χορό, φυσικά.

Όταν δύο φίλοι ανακαλύπτουν σε μια τυχαία στιγμή πως το αλουμίνιο μπορεί και ανακυκλώνεται ξανά και ξανά, εμπνέονται και ξεκινούν να κάνουν τα πρώτα βήματα στους «ρυθμούς» της ανακύκλωσης, ξεκινώντας μια μεγάλη αλυσίδα χορού – και έναν ατελείωτο κύκλο ανακύκλωσης – που παρασύρει ακόμα περισσότερους, σε κάθε γωνιά της πόλης.

Όταν δύο κουτιά μπίρας «κινδυνεύουν» να μείνουν παρατημένα σε ένα πεζοδρόμιο, οι «χορευτές» της ανακύκλωσης έρχονται για να υπενθυμίσουν πως πράγματι το «Κάθε Κουτί Μετράει» και ανήκει σε συγκεκριμένο κάδο. Κάπως έτσι συμβαίνει με δύο κουτιά αναψυκτικού που παραλίγο να κατέληγαν σε λάθος σημείο, ενώ οι «ιδιοκτήτες» τους γίνονται κι αυτοί κρίκοι της χορευτικής αλυσίδας που όλο και μεγαλώνει. Κάπως έτσι, όλοι χορεύουν γεμάτοι ενέργεια και δυναμισμό, διαδίδοντας παντού το μήνυμα της ανακύκλωσης και το πώς με μια πολύ μικρή αλλαγή στην καθημερινότητά μας, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Αρκεί να κάνει κάποιος το πρώτο βήμα.

Αυτό ήταν άλλωστε που ενέπνευσε και τον Ματθαίο Παπαδόπουλο, βραβευμένο χορογράφο και ιδρυτικό μέλος της θρυλικής ομάδας από τη Θεσσαλονίκη LoonaBeats Crew, που μέσω της συνεργασίας του με το Κάθε Κουτί Μετράει, κατάφερε να δημιουργήσει το ξεχωριστό αυτό χορευτικό και να εμπνεύσει με τη σειρά του, εμάς. Όπως αναφέρει και ο ίδιος, «Κάθε χορευτική εμπειρία είναι μοναδική αλλά αυτήν τη φορά που πίσω από κάθε κίνηση μας υπήρχε το μήνυμα της ανακύκλωσης, η εμπειρία απέκτησε τεράστια σημασία».

Ποιο είναι τελικά το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε για να ξεκινήσουμε την αλυσίδα της ανακύκλωσης; Απλώς να θυμόμαστε να βάζουμε πάντα τα άδεια κουτιά μπίρας και αναψυκτικών στον σωστό κάδο όταν βρισκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό είναι το πρώτο και το πιο σημαντικό βήμα για να ξεκινήσει η διαδικασία της ανακύκλωσης, η οποία στην πραγματικότητα γίνεται πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά. Επίσης, εσείς γνωρίζατε πως τα  χρησιμοποιημένα κουτιά αλουμινίου μπορούν να γίνουν τμήματα ενός ποδηλάτου, αυτοκινήτου ή ακόμη και καφετιέρας μέσα σε 60 ημέρες από την περισυλλογή τους;

Αυτές, μαζί με πολλές ακόμα πληροφορίες που δε γνωρίζαμε για το πώς το αλουμίνιο μπορεί να ανακυκλώνεται αμέτρητες φορές, μάθαμε με αφορμή το &Ξανά We CAN Dance και με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Το &Ξανά είναι μια δημιουργική καμπάνια που ενώνει επιλεγμένους Έλληνες creatives με το Κάθε Κουτί Μετράει και τη φιλοσοφία του. Αντλώντας έμπνευση από τις μοναδικές ιδιότητες που αλουμινίου, που μπορεί να ανακυκλώνεται ξανά και ξανά – ουσιαστικά για πάντα, η καμπάνια &Ξανά ξεκινάει με το We CAN Dance και είναι η πρώτη από μια σειρά δράσεων που προγραμματίζει το Κάθε Κουτί Μετράει με σκοπό να επικοινωνήσει σημαντικά μηνύματα για την ανακύκλωση αλουμινίου. Η επιθυμία του προγράμματος Κάθε Κουτί Μετράει είναι να δείξει μέσα από διαφορετικές συνεργασίες, ότι τα μηνύματα για την ανακύκλωση μπορούν να επικοινωνηθούν με πολλούς, ευφάνταστους, τρόπους και να εμπνεύσουν τους ανθρώπους να κάνουν μικρές – αλλά σημαντικές αλλαγές – στην καθημερινότητά τους, πάντα με στόχο μια πιο κυκλική οικονομία.

Άλλωστε, τι καλύτερο από το να πετυχαίνεις στο feed σου μερικούς από τους πιο ταλαντούχους χορευτές σε μια χορογραφία για καλό σκοπό; Κι όπως λέει και ο Ματθαίος Παπαδόπουλος: «Η ανακύκλωση δεν είναι υποχρέωση, είναι τρόπος σκέψης». Από ‘δω και στο εξής, λοιπόν, χορεύουμε στους ρυθμούς της ανακύκλωσης, ξανά &Ξανά, για πάντα.

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες στο kathekoutimetrai.gr.

Συντελεστές 

Concept – Χορογραφία: @matthewpap_lbc

@academy_skg

Σκηνοθεσία: @yourwhitemoments

Χορευτές:


@maria.vernardou
@alex.savides
@laertisiskoss
@stella_mpakirtzi
@stephaniechatz
@vasilis_karajohn
@jimmy_orlia

Πηγή: lifo.gr