Εορταστικές εκδηλώσεις για καλό σκοπό

Εκδηλώσεις και bazaars για καλό σκοπό διοργανώνουν και εφέτος εν όψει των εορτών φορείς και ΜΚΟ σε πολλές γωνιές της πόλης, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να ενισχύσει όσους έχουν ανάγκη αυτές τις ημέρες.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπως κάθε χρόνο, προσκαλεί τους φίλους του να επισκεφθούν τα χριστουγεννιάτικα bazaars που διοργανώνει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και να στηρίξουν το έργο και τις δράσεις του. Γιορτινές πρωτότυπες κατασκευές, χριστουγεννιάτικα είδη και στολίδια, δώρα για μικρούς και μεγάλους που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές των εθελοντικών δημιουργικών εργαστηρίων του οργανισμού για τη στήριξη των χιλιάδων παιδιών που μας έχουν ανάγκη θα κοσμούν τους πάγκους του.

Οι φίλοι του Μόντε

Από το Σάββατο 14 έως και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου η γκαλερί του ΜΕΤΑπολις φιλοξενεί για ακόμη μία χρονιά το χριστουγεννιάτικο bazaar που διοργανώνουν οι Φίλοι του Μόντε (Friends of Monde) για την ενίσχυση του σχολείου στο χωριό Μόντε στην Ουγκάντα. Στο bazaar θα βρείτε χριστουγεννιάτικα δώρα, χειροποίητες δημιουργίες με συνθέσεις των φίλων του Μόντε όπως χριστουγεννιάτικα στολίδια, μπισκότα κ.ά. καθώς επίσης και παραδοσιακά αντικείμενα, είδη δώρων και τοπικά προϊόντα από την Ουγκάντα.

Τις πρώτες χρονιές η ομάδα υποστήριξε το σχολείο με την αγορά βασικών τροφίμων, σε μια δύσκολη περίοδο ανομβρίας στην περιοχή. Την τρίτη χρονιά συνέβαλαν στην υδροδότηση του σχολείου. Την επόμενη χρονιά δημιούργησαν μια παιδική χαρά και την πέμπτη κατασκεύασαν το κτίριο και τη σκεπή ενός καινούργιου ξενώνα φιλοξενίας παιδιών του χωριού.

Οι πόρτες του bazaar, που θα γίνει στον χώρο του ΜΕΤApolis (Στοά Καΐρη 6, Αθήνα, 3ος όροφος), θα είναι ανοιχτές την Παρασκευή 17.00-23.00, το Σάββατο 10.00-23.00 και την Κυριακή 11.00-18.00. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.