“Λόγοι για να ελπίζουμε”: Αποκλειστικό: Ένα απόγευμα με τη Dr Jane Goodall

Η Dr Jane Goodall, μια από τις σημαντικότερες Βρετανίδες επιστήμονες της εποχής μας και Πρέσβειρα Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών, επισκέφθηκε την Αθήνα για να μοιραστεί μαζί μας «Λόγους για να ελπίζουμε».

Η Dr Goodall ίδρυσε tο 1977 το φημισμένο πλέον ινστιτούτο ερευνών που φέρει το όνομα της. Το Ινστιτούτο Jane Goodall συνεχίζει τις επιστημονικές της μελέτες και παράλληλα καινοτομεί στον τομέα της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των τοπικών πληθυσμών στις αφρικανικές χώρες. Η Dr Goodall έχει γράψει δεκάδες βιβλία τόσο για παιδιά όσο και για ενηλίκους και έχει συνεισφέρει στη δημιουργία αρκετών ντοκιμαντέρ, πολλά από τα οποία δημοσιεύτηκαν μέσω του National Geographic.

ΕΡΙΕΤΤΑ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΥ
ΤΖΕΙΝ ΓΚΟΥΝΤΟΛ ( JANE GOODALL )

To 1991 δημιούργησε το πρόγραμμα Roots & Shoots μέσα από το οποίο νέοι από όλο τον κόσμο ενθαρρύνονται να γίνουν «ηγέτες αλλαγής» με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για το περιβάλλον, τα ζώα και τον άνθρωπο, και το οποίο τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου στο Παλλάς σε συνεργασία με το Jane Goodall’s Roots & Shoots Greece, το Save a Greek Stray, το Θέατρο Παλλάς και τη SciCo, με την υποστήριξη της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.