«Blush»: Η συγκινητική ιστορία και το ταξίδι μιας γυναίκας που έχασε τη ζωή της από καρκίνο του μαστού στο πιο τρυφερό animation

Ένα ξεχωριστό animation που δεν πρέπει να το χάσεις!

Ο βραβευμένος με Emmy συγγραφέας και σκηνοθέτης Joe Mateo έχει μια προσωπική ιστορία να σου αφηγηθεί και το κάνει με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο! Πίσω από το νέο animation μικρού μήκους της Apple TV Plus «Blush» σου εξιστορεί μια ιστοριούλα, η οποία γεννήθηκε αφού έχασε τη γυναίκα του από καρκίνο του μαστού. Με ένα animation 11 λεπτών καταφέρνει να κάνει κάτι πολύ σπουδαίο, ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας άτομα κάθε ηλικίας σχετικά με τον καρκίνο του μαστού.

Το «Blush» αποτελεί πηγή έμπνευσης και μοιράζεται ένα ταξίδι ελπίδας και μια πιθανότητα για επιβίωση που έχουν ανάγκη όλοι όσοι πάσχουν από καρκίνο του μαστού. Αφηγείται την ιστορία ενός φυλακισμένου κηπουρού-αστροναύτη, μετά την αναγκαστική του προσγείωση σε έναν ερημωμένο νανό πλανήτη. Όταν φτάνει ένας απρόσμενος επισκέπτης, ροζ χρώματος, ο κάποτε μοναχικός ταξιδιώτης ξεκινά να δημιουργεί μια νέα ζωή, ανακαλύπτοντας πως η χαρά και η ευγνωμοσύνη βρίσκεται στα απλά.

Ποιο είναι το σπουδαίο animation για τον καρκίνο του μαστού;

Ο Joe Mateo ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του: «Ξεκινήσαμε με αυτόν τον πλανήτη που φαίνεται άγονος και βαρετός. Όταν ο αστροναύτης προσγειώνεται, δεν υπάρχει τίποτα εκεί και έχει πολύ περιορισμένη παροχή οξυγόνου. Όταν εμφανίζεται αυτός ο επισκέπτης, αρχίζει η μουσική και βλέπουμε τον πλανήτη να μεταμορφώνεται με χρώμα και ζωντάνια».

Ο Mateo σε συνεργασία με την Yuriko Senoo δίνουν ζωή σε ένα animation για καλό σκοπό, παλεύοντας με το συναίσθημα και τη συγκίνηση! «Θυμάμαι ότι κόπηκα στα δύο κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας για το animation».

Το «Blush» γιορτάζει τον πολιτισμό των Φιλιππίνων και την κληρονομιά του Mateo, εμπεριέχοντας πολλά στοιχεία τους στη συνολική εμφάνιση και σχεδιασμό. H Senoo λέει ότι το δέντρο μάνγκο είχε απόλυτη σημασία για την ταινία επειδή ήταν το αγαπημένο φρούτο της γυναίκας του. «Αρχίσαμε να μιλάμε για φιλιππινέζικα μάνγκο και το δέντρο μάνγκο είναι το σύμβολο της ανάπτυξης και της ζωής», δήλωσε η Senoo.

Ο αστροναύτης είναι πιο εσωστρεφής σε σύγκριση με την ροζ επισκέπτη που «είχε πολλή ενέργεια και κίνηση. Έχει επίσης ένα γέλιο που φωτίζει ένα ολόκληρο το δωμάτιο», σημειώνει η Senoo. «Και την κάναμε να κοκκινίζει». Ήταν ένα χαρακτηριστικό που πήρε από τη γυναίκα του Mateo και ήταν ένας συγκινητικός φόρος τιμής σε εκείνην.

Ο ίδιος προτίμησε να χρησιμοποιήσει εικόνες και τα γραφικά για να πει την ιστορία αντί για σκέτου διαλόγου επειδή «ήθελα να είναι ένα παγκόσμιο θέμα».

Να υπενθυμίσουμε πως ο Οκτώβριος είναι ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, ο συχνότερος τύπος καρκίνου  στις γυναίκες. Περίπου 1 στις 9 γυναίκες θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής της. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να ενημερωθείς και να ευαισθητοποιηθείς σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Μη ξεχνάς, επίσης, να κάνεις και τον αυτοέλεγχό σου! Το «Blush» είναι ένας ωραίος τρόπος για να περάσεις και το παιδί σου στην ίδια λογική.

Δες εδώ το trailer του «Blush», ένα animation για τον καρκίνο του μαστού:

Πηγή: ipop.gr