Ηλίας Βρεττός: Στο Ηράκλειο Κρήτης για συναυλία με καλό σκοπό

Με μία ξεχωριστή βραδιά κλασικού και μοντέρνου τραγουδιού με το φωνητικό σύνολο «Take 5» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 20:30 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Το πρώτο μέρος θα περιέχει σόλο κομμάτια, ντουέτα και χορωδιακά από όπερες και Lieder. Το δεύτερο μέρος θα αποτελείται από σόλο, ντουέτα και χορωδιακά από μιούζικαλ, χριστουγεννιάτικα τραγούδια κτλ.

Συμμετέχουν: Σύλβια Στρούθου- Soprano / Piano, Αλεξάνδρα Νικόλλι- Soprano, Ντιάνα Τσιλίδη -Mezzo-Soprano / Piano, Ορέστης Κουσαθάνας-Tenor/Piano, Πέτρος Ρακιτζής-Bass-Baritone.

Το ίδιο απόγευμα στις 18:00, στο κτιριακό συγκρότημα «Αθηνά» (Λ. Ικάρου – στις νέες εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου) θα πραγματοποιηθεί μία συναυλία με στόχο την συλλογή παιχνιδιών!

Τη συναυλία θα δώσουν οι: Ηλίας Βρεττός, Αναστάσιος Ράμμος, Έλενα Τσαγκρινού και Γιάννης Χατζηγεωργίου. Η δράση είναι μία συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου με τον Δήμο Ηρακλείου. 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. 

Παράλληλα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις μέσα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο – Ταξίδι στην Χώρα των Ξωτικών». Αναλυτικά το πρόγραμμα για όσους βρεθούν στην Πλατεία Ελευθερίας το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου είναι:

11:00: Κεντρική Σκηνή: Το 43ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου με τυμπανάκια και χορευτικά.

12:00: Κεντρική Σκηνή: Αποσπάσματα από την «Ωραία Κοιμωμένη» της Σχολή χορού «Χοροκίνηση».

17:30: Στα «Καλούδια του Κάστρου»: Η Σεφ Νεκταρία Κοκκινάκη φτιάχνει μελομακάρονα!

17:00-19:00: Εργαστήρι χειροτεχνίας: Στο εργαστήρι της Σχολικής Μελέτης για χριστουγεννιάτικα σουπλά!

17:30: Κεντρική Σκηνή: «Γιορτινές χορογραφίες» από την Σχολή Χορού της Τζίνας Μιχελιδάκη.

18:00: Στο Σπίτι των Χρωμάτων: Διαδραστική ανάγνωση του παραμυθιού: «Η Πριγκίπισσα στο Βοτανόκηπο» από τη συγγραφέα Μαθιουδάκη Ειρήνη και τις Εκδόσεις «Ίτανος».

19:00: Η κλόουν Papito παρουσιάζει τις αγαπημένες της μασκότ Minnie και Mickey, στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο».

20:00: Κεντρική Σκηνή: Οι String Demons, έρχονται στο Ηράκλειο και στην Πλατεία Ελευθερίας, ανεβαίνουν στη σκηνή και περιμένουν τους Ηρακλειώτες για ένα ανατρεπτικό ταξίδι μεγάλων ταχυτήτων!

Καθηλώνουν το κοινό με τη δύναμη της μουσικής… απ’ όπου κι αν πηγάζει (rock, λαϊκή, κλασσική, pop, heavy metal κ.α). Με έγχορδα, κρουστά, με τις φωνές τους, τον φυσικό αλλά και ηλεκτρικό ήχο, με καινούργια τραγούδια και κομμάτια από το Rise of String…για μία και μόνο νύχτα στην Πλατεία Ελευθερίας, την «Χριστουγεννιάτικη Νύχτα των Δαιμόνων»!