«ΤΟ ΟΧΗΜΑ»: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Ομαδικής Έκθεσης του MDA Ελλάς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Ομαδικής Έκθεσης του MDA Ελλάς, «ΤΟ ΟΧΗΜΑ», την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2019, στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό!

Στην πρώτη Ομαδική έκθεση του εργαστηρίου ζωγραφικής του MDA Ελλάς είχαμε την ευκαιρία να δούμε έργα 6 μελών του MDA και 6 Εικαστικών Καλλιτεχνών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

Τα οχήματα μπορεί να είναι επίγεια, πλωτά, εναέρια, διαστημικά. Στην καθημερινότητα η πλειοψηφία χρησιμοποιεί επίγεια οχήματα όπως είναι το ποδήλατο, το αυτοκίνητο, το τραίνο κ.α.

Για αρκετά από τα μέλη του εργαστηρίου ζωγραφικής του MDA Ελλάς, το Όχημα, το μέσο μεταφοράς δηλαδή, είναι το αμαξίδιό τους. Αναμφισβήτητα, η μετακίνηση/μεταφορά αποτελεί ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της σύγχρονης ζωής στην μητρόπολη. Συχνά, για τις διαφορετικότητες, η μετακίνηση πραγματοποιείται υπό δύσκολες συνθήκες. Η πρόσβαση στην κανονικότητα καθίσταται απαγορευτική, γεγονός που συντελεί στην επιλογή της απομόνωσης ως λύση. Κινητήρια δύναμη για το project υπήρξε η ανάγκη για την τροποποίηση του νοήματος της λέξης «Όχημα» από ένα υπαρκτό μέσο μεταφοράς σε ένα μέσο που ανήκει στην σφαίρα του φαντασιακού.

Ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να παρατηρήσει τον εμπλουτισμό του νοήματος της λέξης Όχημα με αναφορές στην αγάπη, την υπομονή, την χαρά, την γαλήνη, την υπερηφάνια, την αγωνία, την ευχαρίστηση, την έκφραση, την επικοινωνία. Τέλος, θα διαπιστώσει την διαμόρφωσή του σε ένα Όχημα όπου οι ρόδες έχουν φτερά, ή όπως ειπώθηκε στα εργαστήρια από τους συμμετέχοντες του project σε κάτι ξεχωριστό, σε μία έννοια άρρηκτα συνυφασμένη με το πώς βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε την ζωή.

Διάρκεια έκθεσης 12/12 – 22/12
καθημερινά, 16:00 με 19:00 εκτός Κυριακής,
στον Φιλολογικό σύλλογο Παρνασσό