Ο Δήμος Χερσονήσου στην Κρήτη ανακήρυξε επίτιμο δημότη την Κατερίνα Παναγοπούλου για την προσφορά της

Στις αξίες της Αλληλεγγύης του εθελοντισμού και στην κοινωνική συνοχή αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική εκδήλωση του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ».

Η εθελοντική εκδήλωση που είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα έγινε στο κέντρο “Αναδρομές” στις Αρχάνες και τα έσοδα της θα διατεθούν για την αθλήτρια της Ιππικής Ακαδημίας Κρήτης Δήμητρας Ελένης Παντεχάκη η οποία ετοιμάζεται για τους Παραολυμπιακούς του Τόκυο το 2020.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες δίδοντας το μήνυμα της Αλληλεγγύης ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κκ Ειρηναίος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» Κατερίνα Παναγοπουλου, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων, και πλήθος κόσμου, ενώ έγιναν βραβεύσεις στον γιατρό-Πρύτανη του Πανεπιστημίου Οδυσσέα Ζώρα για το έργο του, στην Αθλήτρια Δήμητρα Ελένη Παντεχακη η οποία μετά την νίκη της στους 71ους Πανελλήνιους Αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας, εξασφάλισε το εισιτήριο της για το εξωτερικό & από το 2019 ξεκινά το ταξίδι της πρόκρισης για τους Παραολυμπιακούς στο Τόκιο.

Τα συγχαρητήρια του έδωσε στους οργανωτές, στα μέλη του προεδρείου και στις εθελοντικές ομάδες για το έργο τους ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ενώ επίσης ως επιβράβευση του φιλανθρωπικού έργου της ο Δήμος Ηρακλείου και ο Δήμος Χερσονήσου έδωσαν αναμνηστικά δώρα στην κα Παναγοπουλου.

Επιπλέον, η Πρόεδρος της “Καλλιπάτειρας”, Εθνική Πρέσβυς της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και άμισθη σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα Διασποράς, Κατερίνα Παναγοπούλου έγινε επίτιμος δημότης του Δήμου Χερσονήσου για την προσφορά και το έργο της.

Μάλιστα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε γνωστή η θέληση του Περιφερειάρχη κ Αρναουτάκη στους οργανωτές της εκδήλωσης, στην Αθλήτρια, στην προπονήτρια και στην οικογένεια της ότι η Περιφέρεια θα ενισχύσει την προετοιμασία της για τους Παραολυμπιακούς με το ποσό των 20.000 ευρώ.

Δυναμική παρουσία στην εκδήλωση είχε και η Συντονίστρια του παραρτήματος Ηρακλείου κα Μαρία Αντωνακάκη. Τέλος, να αναφέρουμε ότι στο Σωματείο “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ”και συγκεκριμένα στο παράρτημα της Κρήτης υπήρξαν 11 νέα μέλη:Τζανιδάκη Αικατερίνη, Τσάλου Δέσποινα, Σκουλικάρη Χρυσούλα, Φωτεινή Μιχαηλίδη, Γεωργία Μανουσάκη,
Πόπη Βαρθολομου, Χρυσάνθη Μαρκογιαννάκη, Βούλα Ξανθάκη, Μεθυμάκη Ελευθερία, Βιολάκη Μαρία και Γεμιτζάκη Μαρία.