Μία όμορφη βραδιά και ένα ξεχωριστό μήνυμα για την εθελοντική αιμοδοσία

Εκατοντάδες κόσμου συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Ρεθύμνου, «Δότες Ζωής» για μία ακόμα χρονιά, συμμετέχοντας ως μέλος της Π.Ο.Σ.Ε.Α. συμμετέχει, από ιδρύσεώς τους, στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, φιλοξενώντας στην πόλης μας την «Φλόγα της Αγάπης».

Συνεχίζοντας την παράδοσή διοργάνωσε και φέτος εορταστικές εκδηλώσεις που θα περιβάλουν την άφιξη της «Φλόγας» στην πόλη μας, στην οποία συμμετείχε πολύς κόσμος και οι τοπικές αρχές.
Εκατοντάδες εθελοντές αιμοδότες μετέφεραν τη «Φλόγα της Αγάπης» και κατέληξαν στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη.

Την Φλόγα Αγάπης μαζί με τους ρεθυμνιώτες την υποδέχθηκαν οι «Δότες Ζωής» μαζί με μέλη-αδέλφια του Ιταλικού Συλλόγου «Fraters Fabbrica Blood Donors Group Τοσκάνη». Τον βωμό άναψε με τη Φλόγα της Αγάπης η προσκεκλημένη από την Ιταλία, Ελληνίδα Επίτιμη Πρόξενος του Λιβόρνο, κα Έλενα Κωνστάντος, ευελπιστώντας η Φλόγα να ανάψει και τις καρδιές των συμπολιτών μας και να διαδώσει το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Ρέθυμνο, με το ταξίδι να συνεχίζεται στην Κρήτη, στην Ελλάδα, στην Ιταλία και σε όλη την Ευρώπη.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε στο Ρέθυμνο το Πρωτόκολλο Συνεργασίας και η πράξη της αδελφοποίησης ανάμεσα στον ΣΕΑ Ρεθύμνου «Δότες Ζωής», μέλος της Π.Ο.Σ.Ε.Α και των μελών του ΣΕΑ Τοσκάνη Ιταλίας «Frates Blood Donors Group», που βασίζεται στη φιλία, την αγάπη και την εθελοντική προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Το Σύμφωνο Συνεργασίας σφραγίστηκε τον περασμένο Ιούλιο στην όμορφη και φιλόξενη Fabbrica της Ιταλίας.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό Πρόγραμμα με το συγκρότημα του Πέτρου Μαρούλη και τη συμμετοχή του Λαογραφικού Ομίλου «ΧΟΡΟΚΡΗΤΕΣ».

Πηγή: goodnet.gr