Βράβευση της Προέδρου της ΕΕΕ για την UNESCO από την Ακαδημία Αθηνών

Με Τιμητικό Έπαινο της Τάξης των Θετικών Επιστημών βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κα Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου – Τζιτζικώστα, κατά την ετήσια Τελετή Απονομής των Βραβείων της Ακαδημίας για το έτος 2018.

Ο ανώτατος εκπαιδευτικός οργανισμός της χώρας τίμησε την κυρία Τζιτζικώστα για τη μακρά και σημαντική προσφορά της από την θέση της ως Προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO τα τελευταία 15 χρόνια, σε θέματα Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η κυρία Τζιτζικώστα, αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Ακαδημίας, ανέφερε ότι ο τιμητικός έπαινος αποτελεί την πιο σημαντική ηθική επιβράβευση για το μέχρι στιγμής έργο της. Τόνισε επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο αντλεί δύναμη να δουλέψει ακόμα πιο εντατικά για τις κοινές αξίες της Ακαδημίας και της UNESCO, κορωνίδα των οποίων αποτελούν ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, η αριστεία, η παροχή ίσων ευκαιριών και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.